צילום: שושי סירקיס עבור מגזין לאושר עד חנוכה
כשברכי העורכת ביקשה ממני משהו שאפשר להכין ב5 דקות קצת נבהלתי….מה לעשות שאני אוהבת דברים מושקעים…עד שנזכרתי בעוגת גבינה הזו.
נתתי מתכון להכנת הפירורים אבל אפשר תמיד להמיר בפירורי ביסקוויטים או עוגיות מוכנות שיש לנו. אני מכינה את הפירורים מראש ומקפיאה! מה יותר קל מזה!!
ומי שממש רוצה קל יכול להשמיט את שכבת פירות היער…
לשכבת הפירורים:
- 100 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 150 ג' קמח (1.5 כוס )
- 100 ג' מרגרינה
- 50 ג' שיבולת שועל
אופן ההכנה:
לקצוץ במעבד מזון את שיבולת השועל. להוסיף שאר חומרים ולטחון עד להיווצרות פירורים. להניח את הפירורים בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10-15 ד' עד שמזהיב.
לשכבת הגבינה:
- 250 גבינה לבנה (קופסה קטנה)
- 250 גבינת שמנת (קופסה)
- 250 שמנת מתוקה (קופסה)
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
להקציף שמנת מתוקה עם סוכר להוסיף לסוף ההקצפה את הגבינות ולהקציף מעט.
אפשר להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה נוספת.
לשכבת פירות היער
- 225 ג' תותים או פירות יער (1.5 כוס)
- 60 ג' סוכר (1/2 כוס)
- 7 ג' ג'לטין + 42 ג' מים
אופן ההכנה:
להמיס ג'לטין במים. לטחון סוכר ופירות. להביא לרתיחה. להוריד מהאש ולהוסיף את הגלטין. לטחון בבלנדר מוט.
(אפשר לוותר על הג'לטין בכוס אבל השכבות תצאנה פחות ישרות ויותר נוזלי. לקישוט חייבים את הג'לטין)
לקישוט:
לשפוך מתערובת פירות היער לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור. להקפיא.
הרכבה
לשפוך לתוך כוס יפה מעט פירורים. לשפוך מעט מתערובת הגבינה . לדפוק את הכוס כדי שהתערובת תתיישר. כאן ניתן להקפיא מעט לפני שפיכת שכבת פירות היער. לשפוך שכבה של פירות יער ולהקפיא כ15 דקות. לחזור שוב על השכבות.
לקישוט:
לקרוץ מתערובת בצק הפריך שבמתכון כדור השוקולד בציפוי התחרה עיגול יותר קטן מקוטר הכוס. לאפות כמו בהוראות שם. להניח עליו את החצי כדור שהקפאנו . לזלף בעזרת שקית זילוף עם חור כעין טיפות מסביב מתערובת הגבינה.
לשמור בקירור עד יומיים.
חג שמח!!