אני לא יודעת למה בראש השנה כל הקינוחים הם בעיקר תפוחים ודבש…
ומה עם הרימון?
הפעם החלטתי להתייחס אליו.. והכנתי מוס רימונים מתקתק ונימוח!
הכנה קלה מאוד שווה לנסות!
לגבי הקישוט מי שמלחיץ אותה לא חייבת אפשר לקשט בגרגירי רימון אדומים לפני ההגשה ואגב אפשר להכין את הקישוט בכל תבנית כמו תבנית עיגול למשל שיכול להיות מהמם. או כל דבר!
המוס מעולה בפרווה! תנסי ותופתעי!!
המתכון לכ15- כוסות (תלוי בגודל הכוס ובקישוט שתבחרי..)
לג'לי רימונים:
- 300 ג' מיץ רימונים 100% פרי (1/3 1 כוס) (אני טחנתי רימונים וסיננתי והשתמשתי במיץ)
- 60 ג' סוכר (1/3 כוס)
- 4 ג' אגר אגר (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות) (2 כפיות)
- 2 ג' ג'לטין (2 כפיות)+12 ג' מים.(4 כפיות)
- מעט צבע מאכל אדום
ממיסים ג'לטין במים .מערבבים אגר אגר עם מעט סוכר. מחממים את המיץ רימונים עם הסוכר הנותר. מוסיפים אגר אגר עם הסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים מיד את הספוג שנוצר מהג'לטין. מוסיפים צבע מאכל. מערבבים היטב. שופכים חלק לבסיס הכוס וחלק לתבנית לקישוט. מקפיאים.
מוס רימונים:
- 350 מ”ל מיץ רימונים טרי (1/2 1 כוס)
- 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
- 2 ביצים מופרדות
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 250 מ”ל שמנת מתוקה או צמחית.
מחממים בסיר מיץ קורנפלור וחלמונים.(את הקורנפלור לפתוח במעט מיץ קודם כדי שלא יהיו גושים) עד שמגיעים להסמכה. מורידים מהאש ומקררים מעט. מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב .מאחדים עם התערובת שהתקררה. מקציפים שמנת ומאחדים. מוזגים לכוס מעל הג'לי. מקפיאים.
לקישוט-
מקציפים מעט שמנת מתוקה או צמחית לקצף יציב. שמים בשקית זילוף ועושים חור קטנטן. מקשקשים כעין קשקושים מעל המוס הקפוא ושמים מעל את הגלי הקפוא. (לא להיבהל שהג'לי לא מבריק הוא מפשיר ונהיה מבריק מאוד!) מקשטים בדפי זהב.
בהצלחה ושתהיה שנה טובה.