טורט אננס- עוגה נוסטלגית

אם תישאלי את האחיות שלי (אנחנו רק בנות…) מה העוגה הנוסטלגית של אמא שלי?
 יגידו לך ישר: עוגת אננס! זה העוגה שכיכבה אצלנו בבית בשבתות.
עוגת טורט פשוטה וקלה להכנה ומתאימה כ"כ לט"ו בשבט שהשנה ממש צמוד לשבת!!
כשהייתי ילדה אמא שלי השאירה אותנו פעם  עם בייביסיטר כשחזרה הביתה הבייביסיטר שאלה אותה מה זה המנהג הזה לאכול כל ערב  קופסה של אננס???
אמא שלי מיד הבינה שהבת היקרה שלה שמאוד אוהבת אננס המציאה את הסיפור הזה…
אז זהו -ברור שאני הכי אוהבת אננס טרי. בצרפת אננס עולה יורו או שתיים. כל פעם שאני נוסעת זה אחד מהפינוקים…
אבל גם עם השימורים  אני מסתדרת:)
והפלוס הגדול- מתכון שמכינים ב5 דקות ממש!
אז קבלו אותה:
טורט אננס ב5 דקות:
4 ביצים
250 גרם סוכר (כוס וחצי)
1 סוכר וניל
80 גרם שמן (3/4 כוס)
1 אבקת אפיה
250 גרם קמח (2.5 כוסות)
1 קופסת שימורי אננס.(לשמור 1/4 כוס נוזל)
להקציף ביצים עם סוכר וסוכר וניל כ6 דקות עד שהתערובת תפוחה ואורירית.
בנתיים לערבב קמח עם אבקת אפיה.
לערבב שמן עם 1/4 כוס מנוזל האננס.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף לתערובת לסירוגין תערובת קמח ושמן.
לעצור את המיקסר ולהוסיף את האננס (בלי המיץ)
לשפוך ל2 תבניות אנגליש קייק.
לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ40 דקות .
בהצלחה!

השארת תגובה