סופגנית שוקולד מעוצבת.

 

סופגניית שוקולד ממולאת קרם שוקולד של MIREL מירל שוקולד וקונדטוריית בוטיק

תמיד יצאו לי העניים כשעברתי ליד רולדין…הסופגניות כ"כ מגרות. עד שהחלטתי השנה לייצר אותן..

הכנתי קולקציה מדהימה של סופגניות. והחלטתי לפנק אותכם במתכון לאחת מהן..

לסופגניות:

  • 1 קג קמח
  • 400 מל מים (2 כוסות של 200)
  • 60 ג' שמרים או 20 ג' שמרים יבשים
  • 150 ג' סוכר (3/4 כוס)
  • 2 ביצים L (120 ג)
  • 4 חלמונים (80 ג')
  • 150 ג' חמאה או מרגרינה
  • 40 ג' ברנדי
  • 10 ג' מלח

אופן ההכנה

מערבבים מים שמרים ביצים וחלמונים.

מוסיפים קמח סוכר ומלח ולשים במהירות נמוכה

כשהבצק מתחיל להתאחות מוסיפים לאט לאט חמאה רכה. ולשים במהירות בינונית כ8 דקות

מעבירים את הבצק למשטח ומכדררים אותו לכדור .

מתפיחים עד להכפלת הנפח.

שוקלים לחתיכות של 40-60 ג'. מכדררים לכדורים. שמים כל כדור על ריבוע ניר אפיה .

מתפיחים שוב כשעה.

מחממים שמן עמוק ל160 מעלות.

כשהשמן חם מכניסים סופגניות עם הניר ואח"כ שולפים את הניירות.

מכניסים 4-5 סופגניות כל פעם כדי שהשמן לא יתקרר.

מטגנים כ2 דקות עד שמזהיב. הופכים לצד שני ומטגנים שוב כ2 דקות.

מוציאים ומקררים.

לקרם פטיסייר:

  • 500 ג' חלב
  • 125 ג' חלמון (כ6 חחלמונים)
  • 100 ג' סוכר (1/2 כוס)
  • 50 ג' קורנפלור (1/2 כוס)
  • 100 ג' שוקולד חלב

אופן ההכנה

מחממים חלב. טורפים ביצים סוכר וקורנפלור. שופכים מעט חלב לתערובת. מערבבים ומחזירים לחלב בסיר. מחזירים לאש  טורפים כל הזמן עד להסמכה. מורידים מהאש. מוסיפים שוקולד וטוחנים בבלמדר ידני.מכסים עם נילון צמוד לתערובת ומקררים.

טורפים מעט ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק. עושים חור עם צנטר בסופגניה ומכניסים את הקרם.

לציפוי גנאש שוקולד:

  • 150 ג' שוקולד חלב
  • 100 ג' שמנת מתוקה

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד ושמנת ונותנים להתקרר. טופלים את הסופגניה בגנאש.

מקררים מעט ומקשטים בזילופים של שמנת מוקצפת עם מעט פודינג וניל. באמצע שמים פניני קראנצ בכמה צבעים.

השארת תגובה