עוגה קלה וטעימה מאוד גם בתבנית אינגליש קייק…
לעוגת דבש
- 1 ביצה
- 125 ג' סוכר (1 כוסות ח"פ)
- 125 ג' דבש(1/2 כוס)
- 45 ג' שמן (1/3 כוס)
- 85 ג' מים +1כף קפה (3/4 )
- 200 ג' קמח (2 כוסות)
- קורט מלח
- 3 ג' אבקת אפיה (1 כפית)
אופן ההכנה: טורפים ביצים עם סוכר דבש שמן ומים. מוסיפים יבשים . משמנים תבנית סיליקון. שופכים בלילה עד 3/4 גובה. אופים בתנור שחומם מראש ל165- מע' כ30 דקות. מקררים. מקפיאים. חולצים מהתבנית.
גנש דבש
- 140 ג' שוקולד
- 60 ג' שמנת
- 20 ג' דבש
ממיסים יחד ושמים בתבנית. מקפיאים ומחלצים.
לבסיס
- 100 ג' שוקולד מריר
- 20 ג' ברס
- 2 כפות שמן
ממיסים שוקולד מוסיפים שמן וברס.
טובלים את בסיס העוגה בשוקולד. ומקשטים עם הגנש הקפוא.