כל מה שצריך בשביל הלוק הזה זה תבנית ביצים.
אנחנו מכינים את החלק ראשון, מניחים את הכוסות באלכסון על תבנית ביצים, מזלפים את הג'לי כשהכוס מונחת בצורה אלכסונית, מקפיאים יחד עם התבנית ביצים, כשקופא מישרים את הכוס ויש לנו הגשה באלכסון!
פה עשיתי עוד שלב והנחתי את הכוס אחרי הקפאה ראשונית באלכסון לצד שני ומילאתי מוס תות, אחרי הקפאה נוספת ישרתי את הכוס ומילאתי מוס וניל.
אפשר כמובן לשחק פה עם צבעים יותר פורימים ולעשות מוס תות מוס פסטוק ושוקולד או כל צבע או טעם שיתחשק לכם…
וכמובן מי ששמרן או לא אוהב להתקשקש. שיכין בשכבות ישרות?
למתכון:
כדאי להתחיל עם הקישוט על שפת הכוס, צובעים סוכר עם צבע מאכל מטאלי, טובלים את קצות הכוס במירור או חלבון וטובלים בסוכר.
ג'לי תות:
- 100 מל' מים
- 100 ג' סוכר
- 6 גרם ג'לטין +36 ג' מים קרים
- 140 ג' מחית תותים (או תותים קפואים טחונים )
אופן ההכנה:
מערבבים את הג'לטין עם המים (36 ג') ומניחים לספיגה במקרר.
מרתיחים את המים והסוכר ומוסיפים את הג'לטין שספח את המים, מערבבים עד המסה. מוסיפים את מחית התות ומערבבים.
מעמידים את הכוס באלכסון על תבנית ביצים, מעבירים את הג'לי לשקית זילוף, מזלפים לכוס ומקפיאים עם התבנית ביצים.
מוס תותים:
- 225 ג' מחית תותים
- 45 ג' חלמון
- 40 ג' סוכר
- 250 ג' שמנת מתוקה או צימחית.
אופן ההכנה:
מרתיחים את מחית הפרי עם הסוכר, טורפים את החלמונים, משווים טמ' ומחזירים להסמכה.
מורידים מהאש טוחנים ומקררים, מקציפים את השמנת ומאחדים.
מעמידים את הכוס עם הג'לי הקפוא באלכסון לצד שני וממלאים במוס התות, מקפיאים עם התבנית.
מוס וניל
- 250 ג' חלב או חלב סויה (לפרווה)
- 1מקל וניל
- 50 ג' סוכר
- 90ג' חלמון
- 2 ג' ג'לטין מומס ב12 ג' מים.
- 250 ג' שמנת מתוקה או שמנת צימחית
אופן ההכנה:
ממיסים את הג'לטין במים.
מביאים את החלב ומקל הווניל לרתיחה, מוציאים את המקל חוצים אותו ומפוררים את הגרגירים לתוך החלב.
טורפים את החלמונים והסוכר, משווים טמ' (שופכים מעט חלב על החלמונים וטורפים היטב ) ומחזירים לבישול עד להסמכה קלה (83 מע').
שופכים את התערובת על הג'לטין שספח את המים.
מקררים ומערבבים עם שמנת מוקצפת.
מעמידים את הכוס עם המוסים הקפואים וממלאים במקום שנשאר, מקשטים בזילופי שמנת מוקצפת ,עלה שוקולד ורוד ודפי זהב.