כוסות מוס שוקולד לבן וקרמל מלוח

בס"ד

 

כוסות מוס שוקולד לבן וקרמל מלוח

חלבי כ8-10 כוסות

המתכון הזה לאוהבי המתוק…

הוא מעדן ממש !

רציתי מאוד לשלב קרמל ורציתי מוס לבן. ואם כבר חלבי אז בוודאי שוקולד לבן.

כדי לעדן את המתיקות שמתי קרמל מלוח.

המוס ממש פשוט,

הקרמל קצת יותר מורכב

לחוששות נתתי בסוף אופציות חילופיות וכמה פתרונות.

 

 

למוס שוקולד לבן:

  • 250 ג' שוקולד לבן חלבי
  • 500 ג' שמנת מתוקה (2 קופסאות)

אופן ההכנה

מרתיחים 250 ג' של שמנת (קופסה) ושופכים על השוקולד. ממתינים כמה דקות וטוחנים בבלנדר מוט.

מקררים לטמפרטורת חדר.

מקציפים את 250 ג' השמנת הנוספים עד למרקם יוגורט. (לא קשה)

מאחדים בתנועות קיפול.

מזלפים חצי מהכמות לכוס עד חצי גובה ומקפיאים.

 

לקרמל המלוח:

  • 150 ג' סוכר (כ 3/4 כוס חם)
  • 150 ג' שמנת (כ 3/4 כוס חם)
  • 100 ג' חמאה
  • מעט מלח

אופן ההכנה

מחממים מחבת או סיר על אש גבוהה. שופכים לאט לאט בהדרגה את הסוכר. כל פעם שהסוכר נהיה שקוף מוסיפים עוד מעט סוכר. עד שהסוכר מתקרמל כולו ומקבל צבע עינברי. (להשתדל לא לנגוע עם כף רק לנער את הסיר)

בינתיים לחמם את השמנת.

כשכל הסוכר מקורמל לשפוך מיד את השמנת החמה ולערבב במהירות. אם נוצרים גושים להנמיך את האש ולבשל בחום נמוך עד שכל הגושים נעלמים.

לשפוך לכלי צר וגבוה ולקרר מעט. להוסיף חמאה ומלח ולטחון לאיחוד מלא.

לקרר מעט עד שמסמיך ולזלף מעל המוס הלבן. (יותר נוח לזלף עם שקית זילוף בתנועות סיבוביות)

להקפיא.

לשים מעל את יתרת המוס הלבן .

לקישוט

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל

להקציף לקצף יציב ולזלף מעל המוס עם צנתר חלק בתנועה סיבובית.

לקישוט הפרפר

קישוט קל מאוד אבל חייבים תבנית.

מורחים קרם תחרה (ניתן לקנות בחנויות מתמחות) בתבנית. יש לדחוס הרבה חומר ולהוריד את כל העודפים.

לאפות בתנור שחומם מראש ל120 מעלות כרבע שעה.

להמתין עוד רבע שעה ולשלוף בעדינות.

כדאי לאפות אח"כ עוד כמה דקות ליבוש סופי כדי שהפרפר יעמוד.

להניח על הקינוח ברגע האחרון ולקשט בדפי זהב

בינתיים לשמור בקופסה בחוץ.

כוסות מוס שוקולד לבן וקרמל מלוח

אופציות לשינוי-

-אפשר להכין את המוס משוקולד חלב ומריר ואז תוכלו להכין כוס טריקולד!

-אם לא רוצים כ"כ מתוק אפשר במקום הקרמל לשים שכבה של גנאש: 100 ג' שוקולד עם 100 ג' שמנת. לחמם שמנת לשפוך על השוקולד ולטחון. לשים שכבה דקה באמצע המוס או למעלה

-לשים בין השכבות פירורים זה יעדן את המתיקות

-ניתן להוסיף מעל הקרמל בוטנים מלוחים או ברס בוטנים- זה יוסיף קראנציות!!

כמה טיפים לקרמל:

-אם נהיו לך גושים לא להיבהל. לבשל על אש קטנה עד שהכל נמס. במקרה הכי גרוע לסנן את הקרמל.

-אם האימולסיה לא מצליחה והשומן נפרד מהקרמל (בטחינה או אחרי) להוסיף מעט שמנת מתוקה זה ממש מציל את זה . (ותודה למלכי אדלר האלופה על הטיפ הזה)

 

הרבה הצלחה וחג שמח!

2 תגובות

  1. טל הגב

    האם אפשר להקפיא את המוס /את הקרמל ?

השארת תגובה