בריוש- לחמניות עם שוקולד

  קולז' בריוש-לחמניות עם שוקולד מי שחיפשה מתכון קל הגיע למקום הנכון! את הלחמניות האלה אני תמיד מכינה לפני חופשים. כי כזה כייף שיש לך משהו משביע וטעים בתיק כשרעבים… אז אומנם קראתי להם "בריוש" אבל הבריוש האמיתיים בצרפת הם  לחמניות עם המממון חמאה! אז פה זה בעצם לחמניה אבל כשנוגסים יש באמצע שוקולד טוב…     למתכון:
  • 3 כפות שמרים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 קילו קמח
  • כף מלח
  • 3/4 כוס שמן.
  • כ4 חבילות שוקולד מריר (או חלבי )
אופן ההכנה: לחמם תנור ל180 מעלות . להניח בקערה שמרים מים סוכר וביצים ולטרוף ביד. להוסיף קמח. לשים מלח למעלה וללוש במקסר. כשהבצק מתחיל להתאחד להוסיף לאט לאט שמן עד שהוא נבלע בבצק. ללוש עוד כמה דקות. להתפיח כשעה. להכין כדורים קטנים (מי שרוצה לדייק שישקול 40 ג' ללחמניה…) להכניס באמצע קובית שוקולד ולגלגל לכדור. להניח על מגש ולהתפיח עוד כ20 דקות. למרוח ביצה טרופה ולפזר סוכר גבישי או סוכר רגיל. לאפות כ15 דקות (180 מעלות)  עד להזהבה. בתאבון!!

4 תגובות

  1. רוחמה הגב

    נראה טוב, איך הלחמניות האלה בלי שוקולד בפנים? משהו שווה?
    והאם ניתן לקלוע עם הבצק הזה או שהוא דביק?

  2. אני הגב

    ניסיתי ויצא מעולה!!
    אפיתי גם בלי השוקולד ויצא מצוין וטעים!
    תודה רבה

השארת תגובה