לבסיס פריך:
- 200 ג' מרגרינה/חמאה
- 125 ג' א. סוכר
- 56 ג' ביצים
- 275 ג' קמח
- 70 ג' א. שקדים
אופן ההכנה
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסרמרדדים בין 2 ניירות אפיה. מקפיאים.
קורצים עיגולים . אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מ' 15 ד'.
למוס גבינה
- 250 ג' שמנת מתוקה (קופסה)
- 3 כפות סוכר
- 250 ג' גבינת שמנת (קופסה קטנה)
- 6 ג' ג'לטין +36 ג' מים
- 75 ג' שוקולד לבן
אופן ההכנה
מערבבים ג'לטין ומים ומניחים במקרר.מקציפים שמנת וסוכר עד למרקם יוגורט.
מוסיפים גבינת שמנת ושוקולד לבן מומס.מערבבים בעדינות בעזרת מטרפה .
ממיסים ג'לטין .מערבבים מעט מהתערובת עם הג'לטין ומכניסים חזרה לתערובת.
שופכים לתבניות סיליקון או כוסות.מקפיאים לפחות 6 שעות
קולי פירות:
- 125 ג' פרי קפוא טחון
- 30 ג' סוכר
- 4 ג' ג'לטין +24 ג' מים
אופן ההכנה
מערבבים ג'לטין ומים ומניחים במקרר.מרתיחים פרי עם סוכר.שופכים על מסת הגלטין (הספוג שנהיה)
טוחנים. מקררים מעט. שופכים על המוס.
ציפוי קטיפתי
- 300 ג' שוקולד לבן
- 180 ג' חמאת קקאו
- צבע מאכל לבן
אופן ההכנה
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו. טוחנים עם צבע
שמים במרססת ומרססים.
ואופציות ל"מקילים" או למי שאין תבנית כזו:
-ניתן לשים את המוס בכוסות להקפיא ולשים מעל (או מתחת) שכבת קולי
אפשר גם באמצע:) דורש 2 הקפאות אבל מאוד יפה
-ניתן לעבוד עם תבנית סיליקון אחרת ולהכין את הקולי בתור "אינסרט":
להכניס אותו לתבנית קטנה יותר שנכנסת בפנים להקפיא
ואז כשממלאים את המוס גבינה. להכניס בתוכו את הקולי הקפוא.
-גם בלי הציפוי קטיפה זה יראה יפה לא לדאוג.