פטימוס גבינה וקולי פירות

 

 

 

לבסיס פריך:

  • 200 ג' מרגרינה/חמאה
  • 125 ג' א. סוכר
  • 56 ג' ביצים
  • 275 ג' קמח
  • 70 ג' א. שקדים

אופן ההכנה

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסרמרדדים  בין 2 ניירות אפיה. מקפיאים.

קורצים עיגולים . אופים בתנור שחומם מראש ל 170   מ' 15 ד'.

למוס גבינה

  • 250 ג' שמנת מתוקה (קופסה)
  • 3 כפות סוכר
  • 250 ג'  גבינת שמנת (קופסה קטנה)
  • 6 ג' ג'לטין +36 ג' מים
  • 75 ג' שוקולד לבן

אופן ההכנה

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים במקרר.מקציפים שמנת וסוכר עד למרקם יוגורט.

מוסיפים גבינת שמנת ושוקולד לבן מומס.מערבבים בעדינות בעזרת מטרפה .

ממיסים ג'לטין .מערבבים מעט מהתערובת עם הג'לטין ומכניסים חזרה לתערובת.

שופכים לתבניות סיליקון או כוסות.מקפיאים לפחות 6 שעות

קולי פירות:

  • 125 ג' פרי קפוא טחון
  • 30 ג' סוכר
  • 4 ג' ג'לטין +24 ג' מים

אופן ההכנה

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים במקרר.מרתיחים פרי עם סוכר.שופכים על מסת הגלטין (הספוג שנהיה)

טוחנים. מקררים מעט. שופכים על המוס.

ציפוי קטיפתי

  • 300 ג' שוקולד לבן
  • 180 ג' חמאת קקאו
  • צבע מאכל לבן

אופן ההכנה

ממיסים שוקולד וחמאת קקאו. טוחנים עם צבע

שמים במרססת ומרססים.

 

ואופציות ל"מקילים" או למי שאין תבנית כזו:

-ניתן לשים את המוס בכוסות להקפיא ולשים מעל (או מתחת) שכבת קולי

אפשר גם באמצע:) דורש 2 הקפאות אבל מאוד יפה

-ניתן לעבוד עם תבנית סיליקון אחרת ולהכין את הקולי בתור "אינסרט":

להכניס אותו לתבנית קטנה יותר שנכנסת בפנים להקפיא

ואז כשממלאים את המוס גבינה. להכניס בתוכו את הקולי הקפוא.

-גם בלי הציפוי קטיפה זה יראה יפה לא לדאוג.

 

 

 

השארת תגובה