עוגת שוקולד ציפס בציפוי חמאת בוטנים

בס"ד

עוגת שוקולד ציפס וחמאת בונים של MIREL מירל תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק

את העוגה טעמתי אצל הבת שלי ונדלקתי

הבנתי ממנה שהיא די פופולארית אבל אם אני לא הכרתי אותה אז יש עוד כאלה לא?:)

קלה מאוד

בלי להפריד ביצים אפילו

ולכל החוששות בלי מרגרינה.

(למרות שכבר הסברתי מיליון פעם שהיום אין שומן טראנס במרגרינה

אבל מיתוסים קשה להפריך…)

המתכון מיועד לתבניות בינונית (ואל תעשו את הטעות שלי😊)

אפילו נתתי אותה בכוסות

למרות שאני לא אוהבת בד"כ כוסות

אבל ביקשתם פשוט-קיבלתם!!

 

שכבה 1

  • 3 כוסות קמח
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל

אופן ההכנה

ללוש את כל החומרים.לשטוח בתבנית בינונית לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות 10 דקות.

 

שכבה 2

  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כוס סוכר
  • 100 ג' שוקולד מגורד (אני שמה את השוקולד ציפס שהם קטנים יותר)

אופן ההכנה

לערבב ולשפוך מעל השכבה הראשונה

לאפות עוד כ30 דקות

לקרר (אני שמה במקפיא זה מזרז)

 

ציפוי

100 ג' שוקולד

3 כפות שמן

3 כפות חמאת בוטנים

אופן ההכנה

להמיס שוקולד להוסיף שאר ולשטוח מעל העוגה

להקפיא

ולחתוך .

נשמר מעולה בהקפאה.

4 תגובות

  1. הדסה הגב

    קודם כל תודה על ההיענות המדהימה! הבאת מתכונים בדיוק כמו שרציתי.
    הכנתי את העוגה הזאת וזה היה פשוט התמכרות.
    תודה רבה

  2. יעל הגב

    הי
    נראה מתכון מעולה!
    הכוונה היא לתבנית 20*30?

השארת תגובה