כוסות מוס תפוחים ותפוחים מקורמלים

קינוח כוס מוס תפוחים של מירל MIREL

צילום: שושי סירקיס

בכוסות האלה השתמשתי במתכון מוס התפוחים מראש השנה וקישטתי בפירורים מעוגת הדבש. אבל בהחלט אפשר להשתמש בכל סוג אחר של פרורים או שטרוייזל…

לתפוחים מקורמלים:

  • 3 תפוחים גרנד או סמיט חתוכים לקוביות קטנות
  • 50 ג’ סוכר
  • 1/2 כפית קינמון לבחירה
  • מיץ מחצי לימון
  • 15 ג’ קורנפלור מעורבב במעט מים.

אופן ההכנה:

מחממים היטב מחבת. שופכים לאט לאט סוכר עד שהופך לקרמל. מערבבים תפוחים עם מיץ לימון. מוסיפים את התפוחים והקינמון למחבת. שופכים את הקורנפלור המהול במים ומערבבים מעט. מסירים מהאש ושופכים מעט לכל כוס.

למוס תפוחים:

אותו מתכון כמו בקינוח שנתתי בראש השנה אבל כאן אין צורך לשים ג’לטין כי המוס בתוך כוסות.

למרנג:

  • 150 ג’ סוכר
  • 50 ג’ מים
  • 75 ג’ חלבון

אופן ההכנה

מבשלים סוכר ומים ל120 מע’ (עד שמבעבע מאוד ונהיות בועות קטנות וצפופות) . בנתיים מניחים את החלבונים בקערת המיקסר וכשהסוכר מגיע לכ108 מעלות מתחילים להקציף לאט לאט את החלבונים. כשהסוכר גיע לטמפרטורה הרצויה (120 מע’) יוצקים אותו לאט לאט על קערת המיקסר בזרם דק . ממשיכים להקציף עד ליצירת מרנג יציב.

למוס

265 ג’ רסק תפוחים
5 ג’ מיץ לימון
125 ג’ מרנג איטלקי (ממה שהכננו למעלה)
140 ג’ שמנת מתוקה או צימחית.
מערבבים רסק תפוחים עם הלימון.מ

מקפלים פנימה את המרנג האיטלקי.ממיסים את הג’לטין ומוסיפים. מקציפים שמנת ומאחדים. מעבירים לשקית זילוף לנוחות העבודה.מזלפים מעל התפוחים .

לקישוט

פירורי עוגת דבש ממתכון העוגה בראש השנה או כל סוג אחר שלפירורים או שטרויזל.
100 ג’ שמנת מתוקה או צימחית
כף פודינג וניל.

מקציפים שמנת עם פודינג .מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן . מפוררים את עוגת הדבש ומניחים פירורים מעל מוס התפוחים.מזלפים שמנת על הפירורים ומקשטים בעיגול שוקולד מוזהב.

לקישוט שוקולד:

מורחים שוקולד לבן על שקף ומפזרים מעל סוכר צבוע בזהב. ממתינים שיתיבש בטמ’ חדר. קורצים עיגולים ומקפיאים. מפרידים ומקשטים.

המון המון הצלחה ושנה טובה ומתוקה לכולן….

השארת תגובה