צילום: שושי סירקיס. נכתב עבור רח האומן
כששושי ביקשה ממני משהו כפרי היה לי קצת קשה…אני כפרי…כל הסגנון שלי הוא יוקרה..
אבל אחרי שרקחתי את הפאי המדהים הזה וטעמתי אותו הבנתי שהיה שווה להתאמץ..
ועם כל התפאורה מסביב …..מדהים!!
חג שמח!!
למתכון: מתאים ל2 פאי קוטר 20
בצק פריך
- 200 גרם חמאה
- 40 גרם אבקת שקדים
- 80 גרם ביצים
- קורט מלח
- 125 גרם אבקת סוכר
- 330 גרם קמח
לעבד את כל החומרים במעבד מזון. לקרר חצי שעה. לרדד בין 2 נירות אפיה אפשר לקרר שוב זה יקל על ההנחה בתבנית. לרפד תבנית לפאי או רינג. לאפות 10 דקות (לא אפיה מלאה.) בתנור שחומם מראש 180 מעלות.
מילוי תפוחים
- 4 תפוחים גרנד
- 100 גרם חמאה
- 70 גרם סוכר
לחתוך תפוחים לקוביות. להמיס על מחבת חמאה להוסיף תפוחים וסוכר ולערבב עד שהתפוחים מקורמלים. להניח על הפאי האפוי חלקית.
מלית גבינה
- 300 ג' גבינת שמנת
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 60 גרם סוכר
- 30 גרם דבש
- 150 גרם ביצים
לטחון את כל החומרים יחד עם בבלנדר מוט למרקם חלק. לשפוך על הפאי עם התפוחים ולאפות בחם של 180 מעלות 10 דקות הוסיף את הקרמבל בשכבה עבה ולאפות 10-15 דקות להזהבה מלאה.
קרמבל
- 100 גרם חמאה
- 160 גרם קמח
- 100 ג' סוכר
- 60 ג' שקדים קצוצים
לעבד במעבד מזון מעט עד להיווצרות פירורים גסים. להניח על הפאי כמו שהוסבר למעלה ולאפות.
כאשר הפאי מתקרר להוציא מהרינג ולבזוק מעל אבקת סוכר.
ניתן לוותר על התפוחים והקרמבל ולאחר האפיה לקשט את הפאי בפירות טריים- מנגו לימונים עלי נענע ורוטב מנגו פסיפלורה.
בהצלחה.