כדור מוס שוקולד ודבש בציפוי קרמל

בס"ד

תמיד כשאני מכינה מתכון חדש אני מכינה אותו בכמה אפשרויות ומה שהכי מוצלח שולחת לכם.

אבל מה לעשות כשהכל יצא מוצלח?

אז הרווחתם מתכון ב3 צורות הגשה מהקל אל הכבד…:)

המתכון מורכב ממוס דבש עדין ,מוס שוקולד שאפשר להכין גם לחוד והוא מהמם.

ציפוי גלסג' קרמל שמה שמיוחד בו שהוא טעים נורא בפרווה!

והקישוט המהמם. שלא תאמינו כמה הוא  קל להכנה!

אותו מתכון ב3 צורות הגשה:

  • בכוס: מזלפים לכוס ממוס השוקולד. מקפיאים חצי שעה. מזלפים מוס דבש. מקפיאים ומקשטים.

  • ברינג אישי: מרפדים רינג בשקף. מזלפים מוס שוקולד. מקפיאים חצי שעה. מזלפים מוס דבש. מקפיאים ומקשטים.

  • בכדור: הכדור הוא מתכון ל"מיטיבות לכת" אבל מי שקצת אמיצה-השתדלתי לפרט כמה שיותר שתצליחי!!

כדור מוס שוקולד ודבש בציפוי קרמל-מתכון ל כ -20  כדורים קוטר 5 ס"מ

מתכון למוס דבש:

  • 4 ג' ז'לטין מומס ב24 ג' מים קרים
  • 65 ג' דבש
  • 250 ג' שמנת מתוקה או צימחית (1)
  • 35 ג' סוכר
  • 60 ג' חלמון (3 חלמונים)
  • 250 ג' שמנת מתוקה או צימחית (2)

אופן ההכנה:

מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים.

שמים במקרר עד שיספח את הנוזלים.

בנתיים מחממים בסיר את הדבש ומבשלים כמה דקות עד שהופך לצבע עינברי.

מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת 1 .מביאים לסף רתיחה.

מערבבים חלמונים וסוכר.

משווים טמפרטורות (שופכים את הנוזל החם לחלמונים שיתחממו מעט ואז מחזירים לאש) מחממים על אש נמוכה עד הסמכה קלה. (אפשר לבדוק על גב של כף שמעבירים אצבע ונהיה שביל שלא חוזר מיד. למי שיש מדחום 83 מעלות)

שופכים את התערובת החמה על ספוג הגל'לטין (הג'לטין שספח את הנוזלים במקרר) טוחנים.

נותנים להתקרר על השיש.

מקציפים שמנת 2 ומאחדים בתנועות קיפול.

שופכים לתבנית של חצי כדור . מקפיאים 6 שעות.

מתכון למוס שוקולד

  • 150 גרם ביצים שלמות (3 ביצים)
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 150 ג’ שוקולד מריר
  • 100 ג' מחית נוגט (3 כפות)
  • 250 גרם שמנת מתוקה או צימחית.

אופן ההכנה:

מקציפים ביצים + פודינג כ-6 דקות עד שהתערובת לבנה ותפוחה.

ממיסים שוקולד.

מוסיפים לשוקולד מחית נוגט ומוסיפים לתערובת.

מקציפים לחוד שמנת למרקם כמו של יוגורט. (חשוב מאוד לא להקציף למרקם יציב וקשה כי אז יהיה קשה להגיע למרקם חלק)

מאחדים את התערובות.

יוצקים לתבנית חצי כדור. מקפיאים 6 שעות.

ציפוי גלסג' קרמל:

  • 350 ג' סוכר
  • 350 ג' מים
  • 300 ג' שמנת
  • 24 ג' קורנפלור+4 כפות מים
  • 8 ג' ג'לטין מומס ב48 ג' מים קרים
  • מעט צבע מאכל לבן אם יש צורך

אופן ההכנה:

ממיסים את הג'לטין במים. שמים במקרר עד שיספח את הנוזלים.

מכינים קרמל: מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים מחצית מהסוכר לאט לאט.

כשהסוכר מתקרמל מוסיפים לאט לאט את המחצית השנייה.

מערבבים עד שכל הסוכר הופך לצבע קרמל.( אם נהיה גושים להמשיך עד הם נמסים).

מוסיפים בפעם אחת את המים ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה. (לא להיבהל מהעשן )

מנמיכים אש ומבשלים לאט לאט עד שאין גושים.

מוסיפים שמנת בקערה. מערבבים קורנפלור עם 4 כפות מים ומוסיפים לתערובת.

מגבירים אש מביאים לרתיחה ומבשלים 30 שניות.

מורידים מהאש ומוסיפים את ספוג הג'לטין .(הג'לטין שספח נוזלים).

טוחנים בבלנדר מוט ומסננים. (חשוב לסנן משאריות הקרמל)

אם הגלסג' שקוף מדי מוסיפים אבקה צבע מאכל לבן וטוחנים.

מניחים את הכלי בתוך קערה עם קרח ומקררים תוך כדי עירבוב במטרפה. כשהמסה מגיע ל25 מעלות היא מוכנה לעבודה.

מוציאים כל פעם כמה חצאי כדור לבנים ושחורים מהמקפיא ומהדקים כדור שחור עם לבן.

מניחים על רשת ומצפים בגלסג'.

קישוט פרח טוויל

  • 50 ג' חלבון
  • 50 ג' אבקת סוכר
  • 50 ג' מרגרינה
  • 50 ג' קמח
  • כף קקאו-אופציה.

אופן ההכנה:

מערבבים הכל במעבד מזון. אם רוצים 2 צבעים מחלקים ל2 ומוסיפים לחצי כף קקאו. מקררים חצי שעה במקרר.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מניחים את השבלונה* על סילפת או ניר אפיה ומורחים שכבה דקה.

מעבירים את השבלונה ומורחים עוד אחד. כך ממלאים את התבנית.

אופים 4-5 דקות עד שנאפה אבל עדיין רך.

מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות ובמהירות בעזרת ספטולה או סכין לתבנית שקעים או תבנית ביצים או כל דבר שיכול לתת צורה.

נותנים להתקרר. ניתן לאפות חלק שחורים וחלק לבנים כמו בתמונה.

אם רוצים פרחים ישרים נותנים להם להתקרר על הסילפת או נייר האפיה.

מדביקים כל 2 פרחים בעזרת שוקולד מומס או גנש ומצמידים לקינוח.

*את השבלונה ניתן ליצור ע"י מפל: מציירים עיגול עם ידית.חותכים. בפנים מציירים פרח וחותכים את הפרח מבפנים.

 

 

 

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.