מתכון ממש פשוט עם כמה שידרוגים שיהפכו אותו לוואו!!
בצק טורט הכי פשוט אבל הוספתי לו צבעי מאכל
וקרצתי עיגולים
בהמשך אסביר איך נתתי להם צורה
נתתי אופציה לקצפת ופירות ואופציה למילוי שוקולדי.
קצפת צימחית אני פחות אוהבת לבד.(בחלבי זה כמובן הכי טעים בעולם)
לכן נתתי גם אופציה לגנאש מוקצף שמעולה בפרווה.
לבצק טורט
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
- 2 כפות שמן
- צבע מאכל לבחירה
אופן ההכנה
מקציפים חלבונים וסוכר
מוסיפים חלמונים קמח ושמן
מוסיפים צבע מאכל
שוטחים בתבנית תנור על ניר אפיה לשכבה דקה
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מע' כ15 דקות.
מוציאים מהתנור
הופכים על ניר אפיה אחר ומוציאים את הניר אפיה שעליו אפינו. (לא לזרוק אותו)
קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. בלי לנתק רק לקרוץ.
מחזירים את הניר אפיה מעל ומגלגלים את הבצק (יחד עם הניר מלעלה ומלמטה) כמו לרולדה.
מקפיאים.
לקצפת
- 200 ג' שמנת מתוקה / קצפת צימחית
- 1 כף פודינג וניל
אופן ההכנה
מקציפים לקצף יציב.
לגנש שוקולד קפה מוקצף
- 125 ג' שמנת או קצפת צימחית
- 1 כף נסקפה
- 75 ג' שוקולד מריר
- 3 ג' ג'לטין+ 18 ג' מים
- 125 ג' שמנת או קצפת צימחית
אופן ההכנה
להמיס ג'לטין במים
להרתיח שמנת 1 וקפה .
לשפוך על השוקולד ומסת הג'לטין (הג'לטין שספח נוזלים ונראה כמו ספוג)
להוסיף שמנת נוספת
לטחון.לקרר לילה.
להקציף ולזלף.
הרכבה
להוציא את הרולדה ולשלוף בזהירות את הניר החיצוני
להוציא את העיגולים שקיבלו צורה מעוגלת
לשמור אותם בהקפאה עד לזילוף.
לזלף
– בקצפת ופירות (אני שמתי פה דמוי פטל…)
– בגנש המוקצף. ולקשט בברס צבוע בזהב.
לקשט בעלים.
ואת שאריות הבצק הצבעוני תשמרו לקישוט!
אפשר לחתוך לצורת קטנות ולקשט אפילו את הקינוח הזה!
בהצלחה
מרים – ממש רעיון קליל ומרשים!
שאלתי אפשר להשתמש בטורט הזה לרולדה רגילה?
תודה!
בהחלט!!