כוסות קרם נוגט וכדור שוקולד

קינוחי כוסות מענינים של מירל שוקולד וקונדטורית בוטיקMIREL

צילום: אביגיל ברוורמן

מתכון קצת מורכב.. לאלה שאוהבים להשקיע ולהתקשקש..

אבל בתוכו יש גם מרשם של מוס שוקולד לאלה שלא אוהבים… מוס שוקולד טעים טעים ואפילו בלי להפריד ביצים..

אז למה אתן מחכים?

לקרם הנוגט:

  • 250 ג’ חלב או חלב סויה (לפרווה)
  • 50 ג’ סוכר
  • 90 ג’ חלמון
  • 75 ג’ מחית נוגט
  • 250 ג’ שמנת מתוקה או 1 שמנת צימחית

אופן ההכנה

מביאים חלב לרתיחה.  טורפים חלמונים וסוכר . משווים טמ’ (שופכים מעט חלב על החלמונים וטורפים היטב ) מחזירים לבישול עד להסמכה קלה (83 מע’). מעבירים לכלי גבוה מוסיפים נוגט וטוחנים. מקררים. מקציפים שמנת ומאחדים בתנועות קיפול. ממלאים כוס עד חצי גובה. מקפיאים.

לכדור מוס שוקולד

המוס הזה הוא אחד המוסים הקלים ביותר והטעימים ביותר. הוא לא מפסיק לגרוף מחמאות…

  • 3 ביצים
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 150 ג’ שוקולד מריר
  • 75 ג’ נוגט
  • 250 ג’ שמנת מתוקה או 1 שמנת צימחית

אופן ההכנה

מקציפים ביצים ופודינג כ6 דקות.מוסיפים בהקצפה איטית שוקולד מומס ונוגט.
לחוד מקציפים שמנת. מאחדים בתנועות קיפול. מזלפים (ע”י שקית זילוף ללא צנטר -רק לנוחות) את המוס לתוך תבניות סיליקון בצורת חצי כדור (שמתאימות לגודל הכוס).מקפיאים. משחררים מהתבנית ומחברים 2 חצאים לכדור שלם.

לקישוט:

שוקולד מריר מטומפרר (או שוקולד לאפיה)
שקף מדוגם
מורחים שוקולד על השקף. מקררים בטמפרטורת חדר. קורצים עיגולים בגודל הכוס ובפנים עוד עיגול קטן יותר ליצירת טבעת. מקפיאים. מפרידים רק לאחר הקירור

הרכבה

בתחתית הכוס מוזגים מקרם הנוגט .
מניחים מעל כדור מוס שוקולד
מקשטים בטבעת השוקולד ובקיסם מעניין.
בהצלחה רבה!

יש לכם שאלות? משהו לא ברור?
ואולי בכלל בא לכם שמישהו אחר יכין בשבילכם..?
אתם מוזמנים לפנות אלי…

6 תגובות

  1. admin הגב

    זה נראה נפלא ניסיתי ויצא מדהים!!!!

  2. מרים הגב

    הרעיון שאפשר לשחק בכל מוס בכל צורה וזה כל פעם נראה משהן אחר!!

  3. ליזי הגב

    בס”ד

    כמה ביצים זה 90 גר’ חלמון?

  4. מרים הגב

    שלום ליזי
    היתה לי בעיה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה שלך. ביצה M היא כ-20 ג’ חלמון ו30 ג’ חלבון.
    ז”א ש90 ג’ חלבון הם 3 ביצים M. אבלללללל קונדטוריה היא מדע מדויק.לתוצאה מירבית תמיד כדאי לשקול! הצלחות!

  5. טל הגב

    היי , האם הכוונה לאבקת נוגט או מחית נוגט? תודה!

השארת תגובה