תפוח במוס קפה ודבש

 

 

קינוח תפוח במוס קפה ודבש של מירל MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטורית בוטיק

 

 

האמת אני לא מאוד אוהבת דבש. אבל יש עוגת דבש עם קפה שאני מאוד אוהבת

אז החלטתי לנסות את השילוב גם במוס

מאוד אהבתי😊

 

כשראיתי את החותכן עוד לא ידעתי מה אעשה ממנו…

אבל אם אין לכם-תקרצו עיגול.

 

לבסיס פריך

  • 200 ג' מרגרינה/חמאה
  • 125 ג' א. סוכר
  • 56 ג' ביצים
  • 275 ג' קמח
  • 70 ג' א. שקדים

 

אופן ההכנה

לעבד את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר.

לרדד  בין 2 ניירות אפיה. להקפיא .

לקרוץ צורת תפוח או סתם עיגול.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 170   מ' 15 ד'.

מי שיש לה סילפאן יכולה לאפות עליו כדי לקבל את הדיגום על הבצק

קינוח תפוח במוס קפה ודבש של מירל MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטורית בוטיק

למוס קפה ודבש:

  • 150 ג' חלב סויה
  • 100 ג' שמנת צימחית
  • 50 ג' דבש (3 כפות)
  • כף קפה  מגורען
  • 60 ג' חלמון (3 חלמונים)
  • 3 ג' ג'לטין+ 18 ג' מים קרים
  • 125 ג' שמנת צימחית

אופן ההכנה

לערבב ג'לטין עם מים קרים ולהשאיר עד שסופח את כל הנוזלים

אם מכינים בכוס אפשר לוותר על הג'לטין

לחמם חלב שמנת 1 וקפה  .

לערבב חלמון עם דבש

לשפוך מעט מהחלב החם לחלמונים להשוות טמפרטורות ולהחזיר הכל לבישול

להמשיך לחמם בערבוב תמידי עד להסמכה קלה.

לשפוך את התערובת על הג'לטין המוכן ולטחון.

לקרר

להקציף שמנת  2 להקצפה רכה ולאחד

לשפוך לתבנית סיליקון בקוטר קצת יותר קטן מהתפוח

להקפיא ל6 שעות

לחבר את הבצק והמוס כמו סנדוויץ'.

קינוח תפוח במוס קפה ודבש של מירל MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטורית בוטיק

ואם את מה"מקילים"

אז צילמתי גם את המוס ששמתי ככה בכוס חמודה בצורת תפוח

שמתי פירורי שטרויזל שתוכלי למצוא כאן באתר

ויצא חמוד וטעים

והעיקר

שתהיה שנה טובה ומתוקה!

השארת תגובה