ריבועי מוס שוקולד בציפוי קרנצי

קינוח מוס שוקולד של MIREL מירל.

צילום:שושי סירקיס

מוס שוקולד שמתאים לכל תבנית או כוס , מצופה בשוקולד וברס קרנצי…אף אחד לא יחזיר לכם את זה למטבח….

למוס שוקולד

  • 3 ביצים
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 150 ג’ שוקולד מריר
  • 75 ג’ נוגט
  • 250 ג’ שמנת מתוקה או 1 שמנת צמחית

אופן ההכנה

מקציפים ביצים ופודינג כ6 דקות. מוסיפים בהקצפה איטית שוקולד מומס ונוגט.
לחוד מקציפים שמנת. מאחדים בתנועות קיפול. לנוחות עבודה מעבירים את המוס לשקית זילוף.
מזלפים את המוס לתוך תבנית סיליקון בצורת ריבוע (או כל צורה אחרת..) . מנערים את התבנית ליישור ומניעת בועות אויר. מיישרים מקפיאים 6 שעות. (לחילופין אפשר להניח את המוס בתבנית ואחרי שקפוא לחתוך לקוביות סימטריות)

לציפוי קרנצ’י

  • 500 ג’ שוקולד מריר
  • 60 ג’ חמאת קקאו או 3 כפות שמן.
  • 40 ג’ ברס או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד. ממיסים חמאת קקאו. מאחדים ומוסיפים ברס. שמים את המוסים הקפואים על רשת ומצפים. מעבירים מיד לניר אפיה כדי שלא ידבק לרשת.

קישוט:

לגנאש בהיר:

80 ג’ שוקולד לבן
30 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ שמנת מתוקה או צמחית.
ממיסים שוקולדים. שופכים שמנת קרה ומערבבים במהירות עד ליצירת מרקם של קרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

ריבוע שוקולד:

מורחים שוקולד מטומפרר (או לאפיה) על שקף. מחכים שיתייבש בטמפרטורת חדר. קורצים ריבועים ומקפיאים.
הרכבה:
לאחר ציפוי השוקולד ממתינים לייבוש. מזלפים קצת גנאש על הקינוח. מניחים דיסקית שוקולד ומעל מזלפים מעין חוטים דקים של גנאש. מקשטים בנשיקות מפוררות.

2 תגובות

  1. Tali הגב

    היי,
    המתכון נראה מהממם!!
    אם אני רוצה להוסיף גלטין למוס, מה תהיה הכמות?
    תודה!

    • מרים אלחדד הגב

      אין צורך בג’לטין כי המוצקי שוקולד ממש מחזיקים את המוס. פה גם יש את הציפוי אז בכלל.
      אם את בכל זאת רוצה לא יותר מ3 ג’ ג’לטין. בהצלחה!

השארת תגובה