פטיפור קצת מורכב לאוהבות האתגרים…
לפטיפור:
- 200 ג' שוקולד מטומפרר
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד. ממלאים בתבנית סיליקון או תבנית פוליקרבונט לפרלינים בצורת מלבן קטן עד למעלה. הופכים את התבנית על ניר אפיה או קערה ומסירים עודפים. בתבנית תשאר רק שכבה דקה של שוקולד. מקררים.
לקרנצ'
- 100 ג' מחית נוגט
- 30 ג' שביבי ופל
אופן ההכנה:
מערבבים יחד
מוציאים את התבנית מהמקרר ושמים מעט מהמילוי בתוך כל ריבוע. מקפיאים.
לקרמל
- 150 ג' סוכר
- 60 ג' שמנת
- 35 ג' חמאה/ מרגרינה
- מעט מלח
אופן ההכנה:
בחממים סיר על אש גבוהה. שופכים לאט לאט סוכר עד שכל הסוכר הופך לקרמל. מחממים מעט את השמנת מנמיכים את האש של הקרמל ושופכים לסיר. מערבבים היטב עד שאין גושים.
מורידים מהאש מקררים מעט ומוסיפים חמאה.
מקררים מעט ומזלפים מעט קרמל מעל הקרנצ'. מקפיאים.
גנאש
- 50 ג' שוקולד
- 50 ג' שמנת
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד. שופכים מעל שמנת קרה ומאחדים במהירות עד שנוצר קרם. שולפים בזהירות את השוקולד מהתבנית ומזלפים מעליו מעיין טיפות.
קישוט:
אני בחרתי בבצק שטרויזל צבוע אבל בהחלט אפשר לצבוע ברס או שביבי ופל.
לבצק
50 ג' שקדים קצוצים
50 ג' מרגרינה
50 ג' סוכר
50 ג' קמח
לקישוט-צבע מאכל מטאלי זהב
אופן ההכנה:
מעבדים הכל במעבד מזון כדקה. שוטחים בצורת פירורים על תבנית ואופים כ15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מקררים חותכים לחתיכות. שמים בקופסה עם צבע מאכל מטאלי זהב מנערים.
מקשטים את הפטיפורים.
היי?
לאיזו כמות המתכון מספיק?
והאם הגנאש יוצא יציב מספיק כדי לזלף אותו יפה?
תודה!
הכמות היא בערך 15-20 פטיפורים (תלוי באיזה תבנית את משתמשת:)
הגנש יוצא יציב מאוד אם תעבדי כמו שכתבתי להמיס שוקולד ולשפוך שמנת/שמנת צימחית קרה! ולאחד במהירות. הרבה הצלחה:)