שלום לכולן!
לקראת עונת השמחות הבאה עלינו לטובה , מצרפת לכן מתכון של פטיפור מאוד קל וטעים והחלק המעניין זה הקישוט…
אני בניתי אותו בתבנית מקצועית של כדור שלם אבל אין שום בעיה לקחת תבנית של חצי כדור. למלא. לנער היטב את תבנית וליישר, ואחרי הקפאה להדביק את 2 החלקים, עם מה? עם שוקולד כמובן…:)
כמובן שאפשר להכין אותו עם איזה תבנית שרוצים..
לפטיפור:
- 200 ג' שוקולד מריר
- 100 ג' שמנת פרווה או חלבית
- חצי כוס בוטנים מלוחים קצוצים
- 2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
להמיס שוקולד. לחמם מעט שמנת. לערבב עם השוקולד. להוסיף בוטנים וברנדי.
לזלף לתבנית חצי כדור או כדור שלם. ליישר היטב למעלה. לנער תבנית למניעת חורים בשוקולד. להקפיא למינימום 3 שעות.
לקישוט:
- איזומלט (ניתן לרכוש בחנויות מוצרי האפיה)
- צבע מאכל לבן
אופן ההכנה:
לערבב איזומלט עם צבע מאכל לבן. להניח בין 2 סילפת (משטחי סיליקון.) להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מע' לכ-5 דקות. להוציא, לרדד מעל הסילפת העליון כך שהאיזומלט שבפנים יתפזר ויוצרו מעט חורים. להכניס לעוד 5 דקות אפיה. לקרר. אחרי שקר להפריד את 2 הסילפת ולשבור לחתיכות תחרה. לחבר ליד הפטיפור עם מעט גנאש.
מה המתכון של התחתית?
פלורנטין
170 ג' סוכר
55 ג' גלוקוזה/ דבש
55 ג' שמנת מתוקה או צמחית
60 ג' מרגרינה
200 ג' שומשום
70 ג' קמח
מבשלים 4 חומרים ראשונים עד להמסה. מסירים מהאש ומוסיפים קמח ושומשום. מקררים מכינים כדורים קטנים ואופים בתבנית ריבועים ב175 מע' כ 15 דקות.
אפשר להכין את האיזומלט מראש ולשמור בקופסא אטומה?
תודה רבה!
האם מערבבים את האיזומלט עם הצבע מאכל לפני שממיסים את האיזומלט?
כלומר, מכניסים לתנור את האיזומלט לא מומס?
תודה!
כן. מכניסים א האיזומלט באבקה מעורבבת עם צבע מאכל. ואפשר לשמור בקופסה אטומה בחוץ הרבה זמן:) (זה סוכר. נשמר רק להזהר מלחות)
בהצלחה
מה הכמות שיוצאת מהפטיפור?
תלוי מאוד בגודל התבנית בסביבות 15-20
לא הבנתי איך האיזומלט לא יוצא דרך החורים שבסילפט?
זה סילפת לא סילפאן. בסילפאן יש חורים בסילפת לא. סילפת זה משטח סיליקון.