עוגת שוקולד בציפוי קרנצי-מתכון לפסח בהדרכה מצולמת

 

עוגת שוקולד בהגשה מענינת לפסח

 

פסח מתקרב-  אין ברירה צריך לשנס מותניים ולהכין דברים טובים לחג..

אני משתפת אתכן כאן במתכון קל וטעים של עוגת שוקולד. ניתן להכין אותה בתבנית פשוטה ולחתוך לריבועים ולקשט . ניתן להכין בתבנית סיליקון כמו שהכנתי וניתן סתם להכין בתור עוגת שוקולד רגילה.. עוגה ללא שרויה!

 

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 130 ג' סוכר (כ3/4 כוס)
  • 130 ג' שקדים קצוצים (ניתן להחליף באגוזים) (כ 3/4כוס)
  • 130 ג' שוקולד.

אופן ההכנה

להקציף חלבונים עם סוכר. להוסיף חלמונים שקדים ושוקולד מומס. לזלף לתבנית סיליקון או לשטח בתבנית.

לאפות ב180 מעלות כ15 ד' (תלוי בגודל תבנית הסיליקון. אם זה עוגה גדולה לאפות יותר)

להקפיא (שלב חשוב כדי לשלוף מהתבנית) . לישר את העוגה בתבנית

ציפוי

  • 300 ג' שוקולד
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס שקדים קצוצים.

אופן ההכנה

להמיס שוקולד עם שמן. להוסיף שקדים. לקחת כל עוגה עם קיסם ולטבול בשוקולד עד לגובה העוגה (אין צורך לצפות את החלק העליון.) חשוב לעבוד כשהעוגה קפואה זה הרבה יותר קל. להניח על ניר אפיה ולהעביר אחרי כמה דקות למקום אחר בניר (מצטברת שלולית של שוקולד לכן מניחים  לדקה שתיים ואז מזיזים)

מקפיאים.

לגנש:

  • 100 ג' שוקולד
  • 100 ג' שמנת

אופן ההכנה

להמיס שוקולד. להוסיף שמנת קרה (לא מוקצפת) ולערבב מהר מהר עד להיווצרות קרם. לשים בשקית זילוף עם צנתר חלק (אפשר גם בלי צנתר) ולזלף טיפות על הקוביות.

לפירורים:

  • 2 כוסות קמח תפו"א
  • 3/4 כוס אגוזים או שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

מעבדים הכל במעבד מזון. מפוררים לפירורים על ניר אפיה. ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כרבע שעה.

מקשטים את הקינוח.

בפסח אין לנו צבעי מאכל אבל בחול אפשר לצבוע את הפירורים  ולקשט בדפי זהב.

הרבה הצלחה בשורות טובות והרבה בריאות!

 

עוגת שוקולד בציפוי קרנצי מתכון לפסח

 

 

 

9 תגובות

  1. רחל הגב

    היי המתכונים שלך מושלמים!!!!!!

    אני יכולה להכין את זה כדי לשים בבר עוגיות ??

    זה יחזיק מעמד ?

  2. רחל הגב

    היי המתכונים שלך מושלמים!!!!!!

    אם אני רוצה להכין את זה לבר מתוקים לאירוע

    זה יחזיק מעמד ולא ינמס?

  3. רחל הגב

    הי

    אם אני רוצה להכין את זה לבר מתוקים לאירוע

    זה יחזיק מעמד ולא ינמס?

  4. רחל הגב

    איך יהיה אפשר לעשות אותו יותר קטן?

  5. רחל הגב

    איך היית עושה את הקינוח הזה יותר קטן ?

    • admin הגב

      אותו דבר או לחתוך קטן יותר או בתבנית קטנה יותר

      • admin הגב

        ואת לא חייבת דווקא תבנית ריבוע אפשר גם צורה אחרת אבל צורה הנדסאית לא שושנה למשל::) וגם לא ממש פיצי. קצת יותר קטן. למרות שבתבנית הזו יש גם גודל 4/4 בערך וזה בסדר גמור לבר.

השארת תגובה