עוגת עוקץ הדבורה

 

עוגת עוקץ הדבורה של MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק

למה היא נקראת ככה? יש הרבה סיפורים ואגדות.

אחת מהן היא  על דבורה שנמשכה אל העוגה, והאופה שהמציא את העוגה נעקץ על ידי אותה דבורה.

המקור שלה מגרמניה ובמקור היא עשויה מעוגה מבצק שמרים שמצפים בשקדים וממלאים בשמנת.

אבל אני הרבה יותר אוהבת אותה בגירסה הקלה והקלילה-עוגת טורט.

עוגה קלה להכנה . קצת שלבים אבל כל כך שווה את התוצאה.

ו..פליז! אל תכינו אותה בפרווה. יש דברים שמתאימים רק בחלבי!

 

עוגת עוקץ הדבורה של MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק

למרות שעדיף תמיד לשקול הבאתי לכם את המתכון גם בכוסות והשתמשתי בכוסות חם. שימו לב!!

לעוגת הטורט:

  • 150 ג' ביצה (3 ביצים M)
  • 200 ג' סוכר (כוס)
  • 1 סוכר וניל
  • 20 ג' שמן (2 כפות שמן)
  • 140 ג' קמח (כוס)
  • 100 ג' חלב (1/2 כוס)
  • 5 ג' אבקת אפיה (כפית)

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים ,סוכר וסוכר וניל.

להנמיך מהירות ולהוסיף חלמונים  וכל השאר.

להכניס לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ או רינג מצופה בניר אפיה ומשומן היטב .

לאפות ב170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה והעוגה מזהיבה.

ציפוי:

  • 50 ג' סוכר (5 כפות)
  • 100 ג' שקדים מולבנים פרוסים
  • 30 ג' סוכר (3 כפות)
  • 20 ג' חלב (3 כפות)
  • כפית נס קפה
  • 20 ג' חמאה

אופן ההכנה:

להמיס 50 ג' סוכר עד שנהיה שקוף.

להוריד מהאש. להוסיף שאר ולערבב

להחזיר לאש עד שנמס.

לשפוך על העוגה למעלה.

קרם למילוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  •  15 ג' חלב (רבע כוס חלב)
  • 1 פודינג וניל

אופן ההכנה:

להקציף לקצף יציב (אבל לא יותר מדי-כדי שיהיה אפשר לזלף).

לקרר את העוגה . כדאי להקפיא אותה מעט כדי להקל על החיתוך. ולחתוך אותה באמצע.

למלא  קרם בשקית זילוף עם צנתר חלק ולזלף תלוליות על התחתית. להניח מעל את החלק השני.

ניתן גם למרוח את הקרם באמצע.

בתאבון!

4 תגובות

  1. דינה הגב

    הי, נראה מתכון מעולה.

    האם אפשר להשמיט כפית נס קפה? זה מורגש בעוגה? אולי להחליף במשהו? רוצה להכין לילדים

    תודה

  2. חני כהן הגב

    שלום רב, למה מופיע במצרכים לציפוי פעמיים סוכר 50 +30 גר? תודה

השארת תגובה