צילום: שושי סירקיס
הרבה פעמים מבקשים ממני "תני לי מתכון קל ,כזה שאפשר לעשות ב5 דקות" אני מודה…יש לי בעיה עם זה…אבל הפעם השתדלתי. העוגה היא בלי להפריד ביצים ממש קלה והגנש הוא גם משהו לא מדי מסובך.. ובשביל כזה מתכון שווה טיפה להשקיע ולזלף…הרי אנחנו אוכלים חצי בעיניים…
והטעם…לא ירדתי מהרגלי…תכינו ותטעמו…
עוגת דבש:
- 2 ביצים M
- 250 ג' סוכר (2 כוסות ח"פ)
- 250 ג' דבש(1 כוס גדושה)
- 90 ג' שמן (3/4 כוס)
- 175 ג' מים +2 כפות קפה (כוס ושליש )
- 400 ג' קמח (4 כוסות)
- קורט מלח
- 2 כפיות א"א (7 ג')
אופן ההכנה:
טורפים ביצים עם סוכר דבש שמן ומים. מוסיפים יבשים . שופכים לתבנית בגודל 30/20. אופים בתנור שחומם מראש ל165- מע' כ40 דקות. מקררים. רצוי להקפיא מעט להקלה על החיתוך.
חותכים למלבנים בגודל 4/8 ס"מ
גנש דבש מוקצף
- 230 ג' שמנת
- 60 ג' דבש
- 190 ג' שוקולד מריר
- 350 ג' שמנת
אופן ההכנה:
מחממים דבש ושמנת 1 ומביאים לסף רתיחה .ממיסים שוקולד .שופכים שמנת ודבש על השוקולד וטוחנים ע"י בלנדר מוט. מוסיפים שמנת קרה 2 (לא מוקצפת).
מקררים 4 ש' עד לילה. מקציפים.
מזלפים את הקרם עם צנתר מס' 897 בצורה של גלים.
לקישוט:
מורחים שוקולד על שקף מדוגם. מקררים בטמ' חדר. קורצים עיגולים ומקפיאים. משחררים את העיגולים ומקשטים בפירורי בצק צבועים בצבע מאכל מטאלי.
הערה: כדי להקל עליכן נתתי גם את המתכון בכוסות. השתמשתי שלא כמקובל בכוסות חד פעמי שהן קטנות יותר אבל זמינות לכולנו! הרבה הצלחה!!
יש לכם שאלות? משהו לא ברור?
ואולי בכלל בא לכם שמישהו אחר יכין לכם..?
אתם מוזמנים לפנות אלי…
זה מושלם חייבת לנסות את המתכון
בהצלחה!! תספרי לי תוצאות!
ניראה מושלם!!
לאיזה גודל תבנית המתכון?
מה הכמות לגודל של 20*30?
תודההה
המתכון הוא לתבנית 30/40. ז"א לתבנית 30/20 תשתמשי בחצי כמות. הצלחות! אשמח לשמוע איך יצא.
וואוו נראה טוב…
אני הולכת עכשיו להכין
אם אני רוצה לעשות באינגלישקייק לכמה זה מספיק?
כ4-5 פסים.
זה לא יוצא מאוד מתוק?
גם שתי כוסות סוכר וגם כוס דבש?
אפשר להוריד טיפה? או שזה בעצם המרקם…?
זה המרקם…