עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי ג'לי תות-מתכון לשבועות


עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי ג'לי תות מתכון לשבועות

את עוגת המוס הזו הכנתי בתבנית מלבנית כמו אינגליש קייק אבל אמיתית. ריפדתי בנייר אפיה מדויק (ממש חתכתי שלא יהיו קימוטים) ואח"כ שלפתי.

אגב- בתוך העוגה מתחבא בסיס הקדאיף- אם את רוצה את יכולה גם לשים את זה כבסיס שרואים. זה גם מקסים!

את הקישוט הכנתי בתבנית סיליקון מעניינת אבל אל תדאגי אם אין לך בסוף אתן מגוון של רעיונות…

ומה זה הזהב??? חכו לסוף ואגלה …

המתכון מתאים ל2 אינגליש קייק.

לקולי תותים:

  • 225 ג' תותים . (1.5 כוס)
  • 100 ג' סוכר (כחצי כוס)
  • 7 ג' גלטין מומס ב42 ג' מים.

אופן ההכנה

להמיס ג'לטין במים קרים. לחכות שיספוג נוזלים. לטחון תותים וסוכר במעבד מזון. להרתיח . להוריד מהאש ולהוסיף את הג'לטין.

לשפוך לתבנית סיליקון או לתחתית של תבנית אינגליש קייק ולהקפיא.

בסיס הקדאיף:

  • 150 ג' שערות קדאיף (כ2 כוסות) ניתן לרכוש בחנויות למוצרי אפיה.
  • 100 ג' חמאה או 4 כפות שמן.
  • 1/2 כוס סוכר.

אופן ההכנה

להפשיר את הקדאיף. להמיס חמאה ולשפוך על הקדאיף. להוסיף סוכר. בעזרת הידיים לצפות בעדינות את הקדאיף שיהיה עטוף כולו בשמן.

לאפות ב170 מעלות כ15 דקות  עד להזהבה.

להשאיר שערות יפות וארוכות לקישוט ואת השאר לטחון מעט במעבד מזון.

למוס גבינה ושוקולד לבן:

  • 100 ג' חלב (חצי כוס)
  • 200 ג' שוקולד לבן חלבי
  • 25 ג' חמאה
  • 14 ג' גלטין מומס ב84 ג' מים.
  • 1 גביע גבינת שמנת
  • 1 גביע גבינה לבנה (250 ג')
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

להמיס ג'לטין במים קרים. לחכות שיספוג נוזלים. לחמם חלב שוקולד וחמאה בסיר. (אם השוקולד לא נמס כשזה חם לטחון עם בלנדר מוט). להוסיף גבינה ולערבב.

להמיס את ספוג הג'לטין כמה שניות במיקרוגל עד שיהפוך לנוזל. להוסיף לתערובת ולערבב.

להקציף שמנת עם סוכר למרקם רך. לאחד בתנועות קיפול.

לשפוך בתבנית או על הג'לי הקפוא (למי שהקפיאה ג'לי בתבנית) ולשים מעל את הקדאיף הקצוץ (בתור תחתית.) להקפיא 6 שעות.

לקישוט:

לשים את שערות הקדאיף ששמנו בצד בקופסה לשפוך מעט צבע מאכל מטאלי זהב ולנער בעדינות.

לשלוף את העוגה מהתבנית. לשלוף את הג'לי ולהניח מעל. לקשט אם שערות הקדאיף הצבועות.

 

ואופציות לשינויים:

  1. כמו שכתבתי אפשר לעשות באיגליש קייק או כל תבנית סיליקון שכבה ג'לי. להקפיא ומעל שכבה גבינה. אפשר אפילו בפעמיים ג'לי גבינה וג'לי ולהקפיא בין השכבות. כשהתבנית לא סיליקון יש להקפיד לרפד בניר אפיה כדי לשלוף בקלות.
  2. מי שאין לה תבנית סיליקון כזו יכולה להכין את הג'לי בתבנית סיליקון נניח של עיגולים ולקשט עם עיגולים מעל המוס.
  3. אפשר להכין את הקינוח בכוס ולשים קדאיף למטה ולמעלה.
  4. אפשר לשים שכבה בולטת של קדאיף שיראו כלפי חוץ. זה גם יפה וגם טעים!

הרבה הצלחה ובעיקר חג שמח.

 

 

השארת תגובה