בס"ד
מתכון למגזין עשי זאת בעצמך
לכבוד פורים החלטתי לספר לכן על מוס בתחפושת…
מוס בתחפושת?
כן…כי נכון שהכי קל זה לעשות מוס בתבנית אנגליש קייק ולחתוך…
אבל לפעמים אפשר לעבוד טיפה יותר..ויוצא לנו מוס …"ממש בתחפושת"
אז איך? פשוט את אותו מוס אשים בתבנית סיליקון. אצפה אותו בציפוי ממש פשוט ואקשט…
אז בוא נתחיל…
הפעם בחרתי מוס פסיפלורה קצת שונה לאוהבי החמצמץ…כמובן שאפשר להחליף את זה למחית אחרת כמו תותים, דבדבנים ועוד.
מה השלבים?
נכין מוס פסיפלורה או כל מוס אחר.נזלף אותו בעזרת שקית זילוף לתבנית סיליקון.
נקפיא ל6 שעות ונשלוף.
נצפה בגלזורה עם מחית פרי.
אפשר להניח על עוגיה מבצק פריך (מתכון לבצק פריך תוכלי למצוא כאן)
למי שרוצה עוד קצת להתקשקש מוזמנת להכין מרנג ולמרוח אותו על ניר אפיה או משטח סיליקון שכבה דקה כמו גבינה.
לאפות ולחתוך לחתיכות
לצבוע מעט
ולקשט.
ולמתכון: (אגב המתכון מעולה בפרווה)
מוס פסיפלורה:
- 300 ג' מחית פסיפלורה
- 60 ג' חלמונים
- 40 ג' סוכר
- 7 ג' ג'לטין
- 35 ג' מים
- 300 ג' שמנת להקצפה
אופן ההכנה
ממיסים ג'לטין במים.מביאים מחית לרתיחה.טורפים חלמונים וסוכר..שופכים מעט מהמחית הרותחת לאט לאט לביצים (לתהליך קוראים השוואת טמפרטורות- כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתה) וטורפים כל הזמן עד שהביצים מתחממות מעט. מחזירים לסיר וטורפים כל הזמן עד שמגיעים להסמכה קלה מאוד (83 מע'). מורידים מהאש.מוסיפי ג'לטין שספג נוזלים וטוחנים. מקררים בחוץ. מקציפים שמנת ומאחדים. ממלאים שקית זילוף (לא חייבים אבל זה מקל על עבודה יותר נקיה) וממלאים את תבנית הסיליקון. מקפיאים ל6 שעות.
ציפוי:
- 300 ג' גלזורה/מירור (ניתן לרכישה בחנויות למוצרי אפיה)
- 45 ג' מחית פסיפלורה
אופן ההכנה
מחממים גלזורה.מוסיפים מחית. מניחים את הקינוח הקפוא על רשת ושופכים עליו את הגלזורה.
מרנג:
- 100 ג' חלבון
- 100 ג' סוכר
- 100 ג' אבקת סוכר
אופן ההכנה
מקציפים חלבון וסוכר עד לקבלת קצף קשה. מוסיפים אבקת סוכר- מומלץ לסנן אותה שלא יוצרו גושים.
מורחים על משטח סיליקון או ניר אפיה דק דק. מיבשים בתנור ב80 מעלות כשעתיים עד שיבש לגמרי.
חותכים לחתיכות. צובעים בצבע מאכל מטאלי ומקשטים.
את המרנג אפשר להכין מראש ולשמור בארון קופסה אטומה
בהצלחה