מוס דבש ותפוחים מקורמלים בקישוט ג'לי רימונים -מתכון לראש השנה

 

 

מתכון לראש השנה ולכל השנה:) מתכון קצת יותר מורכב אבל שווה כל ביס.. ואם אין לכם כוח להתקשקש שימו את המוס בכוסות. אם תוסיפו לו גם את התפוחים המקורמלים בכלל…

 

לתפוחים מקורמלים

  • 3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 100 ג' סוכר (3/4 כוס)
  • 15 ג' מרגרינה/חמאה

ממיסים סוכר וחמאה עד להיווצרות קרמל . מוסיפים תפוחים ומקרמלים על אש קטנה כמה דקות עד שהתפוחים רכים.

למוס דבש

  • 200 ג' חלב או חלב סויה
  • 140 ג' דבש
  • 80 ג'  חלמונים (4 )
  • 10 גרם סוכר
  • 8 ג' ג'לטין מומס ב48 ג' מים
  • 200 ג' שמנת מתוקה או צמחית

מחממים חלב ודבש. טורפים חלמונים וסוכר. שופכים חלב על החלמונים ומחסירים לאש עד להסמכה קלה. (83 מעלות) שופכים על הג'לטין שספח את המים. טוחנים. מקררים. מקציפים שמנת להקצפה במרקם יוגורט (הקצפה קלה) ומאחדים.

שופכים לתבנית רצויה חצי גובה. שמים תפוחים מקורמלים ומוספים מוס עד למעלה. מקפיאים לפחות 6 שעות בהקפאה עמוקה

לספריי(לא חובה

  • 200 ג' שוקולד לבן
  • 200 ג' חמאת קקאו

ממיסים שוקולד וחמאת קקאו ומרססים עם מרססת על הקינוח הקפוא.

לג'לי רימונים:

  • 300 ג' מיץ רימונים  100% פרי
  • 60 ג' סוכר
  • 4 ג' אגר אגר (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות)
  • 2 ג' ג'לטין +12 ג' מים.
  • מעט צבע מאכל אדום

ממיסים ג'לטין במים .מערבבים אגר אגר עם מעט סוכר. מחממים את המיץ רימונים עם הסוכר הנותר. מוסיפים אגר אגר עם הסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים מיד את הספוג שנוצר מהג'לטין. מוסיפים צבע מאכל. מערבבים היטב. שופכים על החורים  שבקינוח הקפוא .

שנה טובה ומתוקה!

השארת תגובה