"מדורת" חמאת בוטנים ובייגלה

"מדורת" מוס חמאת בוטנים

לכבוד לג בעומר מוס חמאת בוטנים  מהמם..

ועיצבתי בצורת מדורה..

טוב ברור לי שלא לכל אחד יש כזו תבנית אבל זה בשביל הגימיק…

המוס כ"כ טעים שגם בכוס תהנו ממנו מממאוד!!! ובמיוחד שהוא כל כך פשוט!!!

ו…כמובן מעולה בפרווה!!

מוס חמאת בוטנים

 

  • 200 ג' שוקולד לבן (בפרווה כרמית)
  • 200 ג' שמנת מתוקה או צימחית
  • 100 ג' חמאת בוטנים לא מתוקה
  • 5 ג' ג'לטין+30 ג' מים (אם עושים בכוס ניתן להשמיט)
  • 200 ג' שמנת מתוקה או צימחית.

אופן ההכנה

ממיסים ג'לטין במים. מחממים 200 ג' שמנת עד לסף רתיחה.

בכלי גבוה שמים את השוקולד והג'לטין שספח את הנוזלים.

שופכים עליו את השמנת החמה. ממתינים 2 דקות וטוחנים בבלנדר מוט.

מוסיפים חמאת בוטנים וטוחנים שוב.

מקציפים 200 שמנת נוספים לקצף רך ומאחדים.

שופכים לתבנית או לכוס ומקפיאים 6 שעות.

לגלסז':

גלסז' הוא קצת מאתגר . ממליצה מאוד ללמוד את ההכנה שלו. אבל מי שאמיץ בבקשה:

 

  • 150 ג' מים
  • 300 ג' סוכר
  • 300 ג' גלוקוזה
  • 20 ג' ג'לטין מומס ב120 מל' מים
  • 200 ג' שמנת
  • 300 ג' שוקולד לבן
  • צבע מאכל צהוב אדום,

אופן ההכנה

ממיסים ג'לטין ומשרים . מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה. מוסיפים  ג'לטין מומס . שופכים על השוקולד ומוסיפים שמנת. טוחנים.

מחלקים ל2 . מוסיפים צבע מאכל. אחד צהוב ואחד אדום.

לוקחים חלק מהצהוב ומוסיפים לו מעט אדום שייווצר צבע כתום.(אפשר גם לחלק ל3 ולצבוע אחד בכתום)  טוחנים  ומסננים .

מניחים להתקררות 24 שעות.

מחממים את הגלסזים ל30 מעלות . מניחים את הקינוח הקפוא על רשת ושופכים לסירוגים משלושת הצבעים.

"מדורת" מוס חמאת בוטנים

מקשטים את ה"מדורה" ב"עצים" ממקלות ביגלה.

 

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.