כוסות קרם וניל וכדורי פירות

מתכון לכוסות קרם וניל וכדורי פירות מירל MIREL שוקולד וקונדטוריית בוטיק

צילום: אביגיל ברוורמן

לבסיס פירורי שטרויזל:

  • 100 ג' שקדים טחונים
  • 100 ג' קמח
  • 100 ג' סוכר
  • 100 ג' מרגרינה

אופן ההכנה:

לשים במיקסר עד קבלת בצק פירורי (לא יותר מדי). מפוררים את הבצק על תבנית. אופים בחם של180 מע' כ-10 דקות או עד הזהבה. מקררים ומפוררים לפירורים קטנים. מפזרים על בסיס הכוס.

לקרם הוניל:

  • 250 ג' חלב או חלב סויה (לפרווה)
  • 1 מקל וניל
  • 50 ג' סוכר
  • 90 ג' חלמון
  • 250 ג' שמנת מתוקה או שמנת צימחית

אופן ההכנה

מביאים חלב ומקל לרתיחה. מוציאים מקל. חוצים אותו ומפוררים את הגרגירים לתוך החלב. טורפים חלמונים וסוכר . משווים טמ' (שופכים מעט חלב על החלמונים וטורפים היטב ) מחזירים לבישול עד להסמכה קלה (83 מע'). מקררים ומערבבים עם שמנת מוקצפת. ממלאים את חצי כוס הביצה עד הסוף. מקפיאים.

לכדורי מוס פירות:

  • 225 ג' מחית פרי (תות או פסיפלורה או כל פרי לבחירה לפי הצבע והטעם הרצוי)
  • 5 ג' ג'לטין +25 ג' מים
  • 45 ג' חלמונים
  • 20 ג' סוכר
  • 250 ג' שמנת מתוקה או שמנת צימחית

אופן ההכנה

מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים לספיגה על השיש. מרתיחים מחית פרי עם סוכר. טורפים חלמונים, משווים טמ' ומחזירים להסמכה. מורידים מהאש מוסיפים ג'לטין טוחנים ומקררים .מקציפים שמנת ומאחדים. יוצקים לתבנית כדורים. מקפיאים ל6 שעות. מכינים כדורים ב2 טעמים וצבעים שונים. מניחים על קרם הוניל ומקשטים בעיגולי השוקולד המדוגם.

לקישוט:

  • שוקולד מריר מטומפרר
  • שקף מדוגם

מורחים שוקולד על השקף. מקררים בטמפרטורת חדר. קורצים עיגולים ומקפיאים. מקשטים את הכוס .

15 תגובות

  1. מרים

    תודה תודה.
    שווה לנסות זה לא רק יפה זה טעיםםםםםם

  2. רחל

    לכמה כוסות מוס מספיק המתכון?

  3. רבקה

    באיזה תבנית עשית את הכדורים הקטנים?

  4. מוריה

    נראה מעולה ומרענן!
    מאיפה ניתן לקנות מחית פרי?

  5. יהודית

    תודה על המתכון!
    אפשר להמיר את המקל וניל בתמצית וניל או במשהו יותר קל לשימוש?

  6. חנה

    היי מרים,
    המתכון נראה מעולה!!
    רציתי לשאול, אם אני רוצה למלא טפטפות ברוטב תות או כל פרי אחר, איך אני עושה את זה? כלומר באיזה רוטב משתמשת?

  7. שרי

    אם אני מחליפה את המקל וניל עם תמצית וניל מה היחס?

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.