טארט תפוחים בכוס לטו בשבט

בס"ד

טארט תפוחים בכוס של MIRE מירל תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק.

כ20 כוסות קטנות.

 

שטרויזל

  • 50 ג' קמח
  • 50 ג' סוכר
  • 50 ג' שקדים קצוצים
  • 50 ג' חמאה/מרגרינה

אופן ההכנה:

מעבדים הכל במעבד מזון עד להיווצרות פירורים גדולים (מעיין גושים) כ2 דקות-לא להגיע לבצק ממש.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ15 דקות עד שמזהיב.

קרם פטיסייר

  • 500 ג' חלב או חלב סויה
  • 1/2 מקל וניל או מחית וניל או תמצית.
  • 125 ג' חלמון (כ6 חחלמונים)
  • 100 ג' סוכר (1/2 כוס)
  • 50 ג' קורנפלור (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב עם וניל.

טורפים חלמונים סוכר וקורנפלור. מעבירים עט מהחלב החם לתערובת ומערבבים. מחזירים לסיר וממשיכים לטרוף כל הזמן עד שהקרם מסמיך.

מקררים עם ניילון נצמד ישירות על התערובת (שלא ייווצר קרום) .טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק.

 

תפוחים מקורמלים

  • 6 תפוחי גראנד
  • 100 ג' סוכר (1/2 כוס)
  • 30 ג' חמאה או מרגרינה

אופן ההכנה:

מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

מחממים מחבת על אש גדולה. שמים את הסוכר לאט לאט עד שמתקרמל.

מוסיפים חמאה/מרגרינה

מוסיפים תפוחים ומערבבים עד שהתפוחים מתקרמלים.

 

הרכבה:

מפוררים שטרויזל בתחתית הכוס. שמים את הקרם פטיסייר בשקית זילוף עם צנטר חלק או ללא צנטר.

מזלפים בתנועות עירבוב מעל הפירורים.

מניחים עם כפית מעט תפוחים.

לוקחים פירורים גדולים שמים בקופסה ומערבבים עם מעט צבע מאכל מטאלי זהב.

מקשטים מעל הכוס.

טארט תפוחים בכוס של MIRE מירל תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק.

 טיפים חשובים.

  • אי אפשר להקפיא קרם פטיסייר הוא מפריש נוזלים. תכינו אותו יום יומיים קודם תשמרו במקרר ותשתמשו ביום שבו נאכל הקינוח.
  • תכינו פירורים מראש ותקפיאו, תפוחים מראש ותקפיאו. ביום שבו תירצו לאכול תרכיבו.
  • אפשר להכין גם עם פירות חתוכים טריים ויצא לכם טארט פירות בכוס

תהנו !

השארת תגובה