טארט פירות חגיגי לטו בשבט

 

טארט פירות חגיגי לטו בשבט

 

 

מתאים לטארט אחד או 12 טארטים קוטר 8 ס"מ.

 

לבצק:

  • 300 ג' קמח (2 כוסות  מדידה)
  • 200 ג' מרגרינה או חמאה
  • 80 ג' אבקת סוכר ( 1/2 כוס )
  • 80 ג' אבקת שקדים (כוס )
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

לעבד במעבד מזון הכל פרט לביצה. להוסיף ביצה ולעבד מעט עד שמתאחד.

לרדד בין 2 נירות אפיה ולהקפיא לחצי שעה.

לקרוץ בסיס עם הרינג ולחתוך רצועה ולרפד מסביב לרינג. לחילופין לרפד תבנית פאי.

להקפיא היטב. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.

לקרר ולשלוף מהרינג.

קרם פטיסייר:

  • 500 ג' חלב או חלב סויה
  • 1/2 מקל וניל (או 3 כפיות תמצית וניל איכותית)
  • 120 ג' חלמון (6 חלמונים)
  • 100 ג' סוכר
  • 50 ג' קורנפלור

אופן ההכנה:

לחמם חלב ומקל וניל עד לסף רתיחה. לטרוף חלמונים עם סוכר וקורנפלור.

לשפוך מעט מהחלב החם על הביצים (השוואת טמפרטורות. אם נשים את הביצים ישר על האש הם יקרשו)

לטרוף ולהכניס חזרה לסיר. לבשל על אש בינונית בטריפה מתמדת עד שמסמיך.

להשאיר עוד דקה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש.

להוציא מקל ולגרד את הגרגירים. במקרה שמשתמשים בתמצית וניל להוסיף אותה עכשיו. לטחון.

לצפות בניילון נצמד ולהצמיד אותו על התערובת שלא ייווצר קרום ולקרר.

לפתוח את הקרם ע"י טחינה במעבד מזון או הקצפה ולמרוח על הטארט האפוי.

אני אוהבת לשים בשקית זילוף ולזלף מעין טיפות.

לקשט בפירות העונה.

להמיס מעט גלזורה/מירור  ולזגג מעל. הגלזורה שומרת שהפרי לא ישחיר.

טארט פירות חגיגי לטו בשבט
טארט פירות חגיגי לטו בשבט של MIREL מירל
  • את הטארט פירות  אפשר להכין מקסימום יום אחד מראש. עדיף באותו יום כי הבצק נרטב מהקרם.
  • אפשר להכין מראש את הטארטים ולהקפיא.
  • קרם פטיסייר- ניתן להכין עד 3 ימים קודם ולשמור בקירור. לא ניתן להקפיא.
  • את החיבור כדאי לעשות באותו יום.

 

הרבה הצלחה!

 

 

 

 

השארת תגובה