טארט פירות בכוס

 

טארט פירות בכוס של MIREL לטו בשבט

מתאים לכ12 כוסות

הפעם לקחתי בצק הרגיל של הטארט ממש ולא שטרויזל. אפיתי בצורת קוביות יצא מושלם!!

לבצק:

  • 200 ג' קמח (1+1/3 כוס)
  • 125 ג' מרגרינה או חמאה
  • 80 ג' אבקת סוכר ( 1/2 כוס )
  • 25 ג' אבקת שקדים (1/3כוס )
  • קורט מלח
  • 1 ביצה

אופן ההכנה:

לערבב במעבד מזון הכל פרט לביצה. להוסיף ביצה ולעבד מעט עד שמתאחד.

לרדד בין 2 נירות אפיה ולהקפיא לחצי שעה.

לחתוך לקוביות קטנות ולאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ15 ד ' עד שמזהיב.

קרם פטיסייר:

  • 500 ג' חלב או חלב סויה
  • 1/2 מקל וניל או 1/2 כפית מחית וניל(או 3 כפיות תמצית וניל איכותית)
  • 120 ג' חלמון (6 חלמונים)
  • 100 ג' סוכר
  • 50 ג' קורנפלור

אופן ההכנה:

לחמם חלב ומקל וניל עד לסף רתיחה.

לטרוף חלמונים עם סוכר וקורנפלור.

לשפוך מעט מהחלב החם על הביצים (השוואת טמפרטורות. אם נשים את הביצים ישר על האש הם יקרישו)

לטרוף ולהכניס חזרה לסיר.

לבשל על אש בינונית בטריפה מתמדת עד שמסמיך.

להשאיר עוד דקה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש.

להוציא מקל ולגרד את הגרגירים.

במקרה שמשתמשים בתמצית וניל להוסיף אותה עכשיו.

לטחון. לצפות בנילון על התערובת ולקרר.

לפתוח את הקרם ע"י טחינה בבלנדר מוט  או הקצפה .

הרכבה

לשים בכוס מעט פירורים

לזלף קרם

לקשט בפירות העונה.

 

*את כוסות הטארט פירות  אפשר להכין מקסימום יום אחד מראש. עדיף באותו יום כי הבצק נרטב מהקרם.

אפשר להכין מראש את הבצק ולהקפיא

קרם פטיסייר- ניתן להכין עד 3 ימים קודם ולשמור בקירור. לא ניתן להקפיא.

את החיבור כדאי לעשות באותו יום.

הרבה הצלחה!

השארת תגובה