את הטארט הזה לא ניתן להכין מראש. הקרם פטיסייר לא מחזיק הרבה זמן. אני מכינה טארטים ומקפיאה. תפוחים וקוויאר שומרת במקרר. וביום ההרכבה מכינה פטיסייר . ניתן לשמור יום במקרר מוכן.
הטכניקה של הקוויאר מאוד נחמדה ואפשר לעשות אותה במגוון טעמים וצבעים.
מתאים ל8-10 רינגים.
בצק פריך:
- 260 גרם קמח
- 150 גרם חמאה/מרגרינה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם אבקת שקדים
- 1 ביצה M
- מעט מלח
אופן ההכנה:
במעבד מזון או מיקסר מעבדים מרגרינה+ קמח. מוסיפים שאר בלי הביצה. מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לאיחוד.
מרדדים בין 2 נירות אפיה. מקררים.
חותכים רצועה בגובה הרינג ומרפדים מסביב לרינג. קורצים בסיס ודוחפים פנימה. מהדקים בין הבסיס למסגרת. מישרים עודפים ומקפיאים חצי שעה. אופים ב 160 מעלות 20 דקות.
תפוחים מקורמלים:
- 5 תפוחים סמיט
- 125 ג' סוכר
- 150 ג' חמאה/מרגרינה
- 150 ג' מים
- מעט תמצית או מחית וניל
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה הכל פרט לתפוחים. פורסים תפוחים לפרוסות דקות ומכניסים לסיר .מבשלים כ10-15 ד' עד שמתרכך.
פטיסייר דבש:
- 500 ג' חלב סויה
- 60 ג' חלמונים (4 חלמונים)
- 45 ג' קורנפלור
- 50 ג' דבש
- מעט תמצית וניל
אופן ההכנה:
מרתיחים חלב . טורפים במטריפה ידנית חלמונים דבש וקורנפלור .עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט חלב חם לחלמונים וטורפים כדי לחמם את החלמונים. ככה מוסיפים עוד חלב בהדרגה עד שהחלבונים מתחממים מעט. מחזירים לסיר וטורפים כל הזמן עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש.מקררים וטוחנים.
קוויאר תפוחים
- 400 ג' נקטר תפוחים
- 100 ג' סוכר
- 6 ג' אגר אגר (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות)
- בקבוק שמן שמכניסים למקפיא שעתיים קודם.
אופן ההכנה:
מערבבים מעט מהסוכר עם אגר אגר .מחממים עם הנקטר עם שאר הסוכר. כשמגיע לרתיחה קלה מוסיפים לאט את האגר אגר ומערבבים. מרתיחים 1-2 דקות. מקררים ל 50 מעלות.
שמים את הנוזל בבקבוק לחיץ או משפך. מניחים חצי ליטר שמן קפוא בקערה ומטפטפים מהר טיפות בתנועות סיבוב. הטיפות תהפוכנה לעיגולים. אם השמן התקרר לעבור למחצית השמן השניה.
לסנן את העיגולים מהשמן ולשטוף תחת זרם מים עדין. לשמור במקרר.
הרכבה:
לזלף בעזרת שקית זילוף מעט קרם פטיסייר בטארט. להניח תפוחים מקורמלים ולהוסיף קרם.
לקשט בקוואיר ובפרח קרוץ מבצק סוכר.(את הפרח יש להניח דקה אחרונה כי נמס במקרר)
ואווו מושלם!!
המתכונים פה אחד אחד!!
וזה יצא טעים טעיםםם!!
תודה. איזה כייף לשמוע!!