כ15 יח' קוטר 5-6 ס"מ.
לקראת חנוכה קצת חרגתי ממנהגי והבאתי מתכון חלבי…
תטעמו ותבינו למה לא יכולתי לעמוד בפניו…
התהליך הוא מעניין. אנחנו מכינות בצק פריך. אופים אותו ומפוררים מוסיפים לו כל מיני דברים טובים. מקפיאים ומצפים.
לבצק פריך:
- 170 ג' קמח
- 100 ג' חמאה קרה
- 20 ג' אבקת שקדים
- 60 ג' אבקת סוכר
- קורט מלח
- 30 ג' ביצה (כחצי ביצה טרופה)
אופן ההכנה:
מעבדים קמח וחמאה עד היווצרות פירורים (אפשר גם ביד).מוסיפים אבקת שקדים מלח ואבקת סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מקררים כשעתיים. מרדדים בין 2 ניירות אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד להזהבה (כ20 דקות)
לקרנצ
- 100 ג' שוקולד לבן חלבי
- 200 ג' מחית נוגט
- 100 ג' שביבי ופל (ניתן לרכוש בחנות מתמחה)
- פירורים מהבצק פריך .
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד. מוסיפים מחית נוגט ושביבי ופל ומערבבים. מפוררים את הבצק הפריך שהכנו למעלה ומוסיפים. מערבבים.
שוטחים ברינג או תבנית בקוטר 5-6 ס"מ (כמובן אפשר בכל תבנית אחרת לא קטנה מדי)
לוחצים ומישרים היטב את התערובת בתוך התבנית כדי שתצא שטוחה. מקפיאים לשעתיים.
ציפוי
- 400 ג' שוקולד מריר.
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד. טובלים בעזרת מזלג את החטיפים בשוקולד ומניחים על ניר אפיה. אחרי כדקה מעבירים את החטיף למקום נקי על ניר האפיה כדי שלא תווצר "שלולית" של שוקולד מסביב.
ניתן לעשות גם בתבנית מלבנים כמו בתמונה למעלה.
מקררים ומתלקקים…
הי ,
רציתי לשאול באיזה חברות של שוקולד את משתמשת?
תודה אני ממש נהנת מהמתכונים והטיפים שלך..
סליחה שלא עניתי עד עכשיו התפספס לי כנראה השאלה…
אני משתמשת בקליבו. שוקולד בינלאומי שקיבל הכשר של בד"ץ ע"ח
וואו מרים
איזה דברים את יוצרת
פשוט מדהים!!
את ממציאה מתכונים?
תודה
חלק כן וחלק לא:)