אקלר עוגת גבינה ופירורי פאקן

 

אקלר עוגת גבינה ופירורי פאקן של MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק

אין כמו חג השבועות לפנק  בעוגת גבינה בצורה קצת שונה?

 

לאקלר(כ25 יח' גדולות)

  • 250 ג' מים
  • 5 ג' מלח (ככפית)
  • 5 ג' סוכר (ככפית)
  • 100 ג' שמן (כ3/4 כוס ח"פ)
  • 150 ג' קמח (1.5 כוסות ח"פ)
  • 225 ג' ביצים (4.5 ביצים)

אופן ההכנה:

מרתיחים מים מלח סוכר ושמן. כשרותח שופכים בבת אחת את הקמח ומערבבים במהירות כדקה עד ליצירת מרקם כמו של פירה.

מורידים מהאש ומעבירים למיקסר ומקררים עם וו גיטרה.

מוסיפים בהדרגה את הביצים.כל פעם שמכניסים ביצים מורידים את מהירות המיקסר ואז מעלים מהר ליצירת אימולסיה. (איחוד של שומן ומים).

לאחר ששמים כ2/3 ביצים בודקים את הבצק. שמים בצק בין 2 אצבעות ומותחים. אם הבצק אלסטי ונמתח אין צורך להוסיף ביצים. אחרת מוסיפים עד גמר הכמות.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פסים על סילפת או ניר אפיה.

מחממים תנור ל200 מע' וכשמכניסים את האקלר מורידים ל180 מע'.

אופים בלי לפתוח את התנור 15 ד'.

לאחר מכן פותחים את התנור סוגרים וממשיכים לאפות 20-25 דקות עד שמזהיב .

 

למילוי

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 גבינת שמנת
  • 2 כפות סוכר
  • מעט מחית וניל או תמצית וניל
  • 1 כף פודינג וניל

אופן ההכנה:

מקציפים שמנת מתוקה.

מערבבים גבינת שמנת עם סוכר וניל ופודינג ומוסיפים לשמנת. מקציפים עד לאיחוד מושלם.

ממלאים את האקלר ושומרים במקרר מילוי לזילוף.

פירורי פאקן

  • 60 ג' קמח
  • 40 ג' פאקן
  • 40 ג' חמאה
  • 40 ג' סוכר דמררה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

מעבדים הכל במעט מזון עד להיווצרות פירורים. מפוררים על תבנית מרופדת בניר אפיה. אופים כ10 דקות עד שמזהיב.

מזלפים מתערובת הגבינה מעל האקלר ומקשטים בפירורים ובדפי מרנג

(דפי מרנג-מורחים מרנג דק על סילפת וניר אפיה אופים ושוברים לחתיכות -הוראות להכנת מרנג  ב"הכל על מרנג")

אקלר עוגת גבינה ופירורי פאקן של MIREL תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק

2 תגובות

  1. מירי הגב

    תודה רבה
    יצא מושלם

השארת תגובה