כוסות קרם נוגט וכדור שוקולד

 

1 קינוחי כוסות ומוסים מעוצבים של מירל שוקולד MIREL
כוס מעוצבת כדור שוקולד על מצע קרם קרמל

צילום: אביגיל ברוורמן

מתכון קצת מורכב.. לאלה שאוהבים להשקיע ולהתקשקש..

אבל בתוכו יש גם מרשם של מוס שוקולד לאלה שלא אוהבים… מוס שוקולד טעים טעים ואפילו בלי להפריד ביצים..

אז למה אתן מחכים?

לקרם הנוגט:

  • 250 ג' חלב או חלב סויה (לפרווה)
  • 50 ג' סוכר
  • 90 ג' חלמון
  • 75 ג' מחית נוגט
  • 250 ג' שמנת מתוקה או 1 שמנת צימחית

אופן ההכנה

מביאים חלב לרתיחה.  טורפים חלמונים וסוכר . משווים טמ' (שופכים מעט חלב על החלמונים וטורפים היטב ) מחזירים לבישול עד להסמכה קלה (83 מע'). מעבירים לכלי גבוה מוסיפים נוגט וטוחנים. מקררים. מקציפים שמנת ומאחדים בתנועות קיפול. ממלאים כוס עד חצי גובה. מקפיאים.

לכדור מוס שוקולד

המוס הזה הוא אחד המוסים הקלים ביותר והטעימים ביותר. הוא לא מפסיק לגרוף מחמאות…

  • 3 ביצים
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 150 ג' שוקולד מריר
  • 75 ג' נוגט
  • 250 ג' שמנת מתוקה או 1 שמנת צימחית

אופן ההכנה

מקציפים ביצים ופודינג כ6 דקות.מוסיפים בהקצפה איטית שוקולד מומס ונוגט.
לחוד מקציפים שמנת. מאחדים בתנועות קיפול. מזלפים (ע"י שקית זילוף ללא צנטר -רק לנוחות) את המוס לתוך תבניות סיליקון בצורת חצי כדור (שמתאימות לגודל הכוס).מקפיאים. משחררים מהתבנית ומחברים 2 חצאים לכדור שלם.

לקישוט:

שוקולד מריר מטומפרר (או שוקולד לאפיה)
שקף מדוגם
מורחים שוקולד על השקף. מקררים בטמפרטורת חדר. קורצים עיגולים בגודל הכוס ובפנים עוד עיגול קטן יותר ליצירת טבעת. מקפיאים. מפרידים רק לאחר הקירור

הרכבה

בתחתית הכוס מוזגים מקרם הנוגט .
מניחים מעל כדור מוס שוקולד
מקשטים בטבעת השוקולד ובקיסם מעניין.
בהצלחה רבה!

יש לכם שאלות? משהו לא ברור?
ואולי בכלל בא לכם שמישהו אחר יכין בשבילכם..?
אתם מוזמנים לפנות אלי…

23 תגובות

  1. admin הגב

    זה נראה נפלא ניסיתי ויצא מדהים!!!!

  2. מרים הגב

    הרעיון שאפשר לשחק בכל מוס בכל צורה וזה כל פעם נראה משהן אחר!!

  3. ליזי הגב

    בס"ד

    כמה ביצים זה 90 גר' חלמון?

  4. מרים הגב

    שלום ליזי
    היתה לי בעיה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה שלך. ביצה M היא כ-20 ג' חלמון ו30 ג' חלבון.
    ז"א ש90 ג' חלבון הם 3 ביצים M. אבלללללל קונדטוריה היא מדע מדויק.לתוצאה מירבית תמיד כדאי לשקול! הצלחות!

  5. טל הגב

    היי , האם הכוונה לאבקת נוגט או מחית נוגט? תודה!

  6. חני הגב

    הי מרים,
    ניסיתי את המתכון ,וכן את כדור המוס, לצערי הכדור לא מוצלח ללא גלטין בצורת הכדור כי הוא נמס.
    הוא מתאים רק לאכילה בבית ולא למשהו שעומד בבר הרבה זמן.
    אשמח לשמוע את תגובתך.

  7. מרים אלחדד הגב

    אני מתפלאת על מה שאת כותבת כי עשיתי אותו עשרות פעמים. מה שיכול להיות שהוא לא קפא מספיק. האם הוא היה קפוא מאוד כשהוצאת מהתבנית? (כי לפעמים המקפיא לא מספיק חזק ומלכתחילא זה לא קופא…) בכל אופן את יכולה לשים 200 ג' שוקולד במקום 150 או להוסיף 3 גרם של ג'לטין. אבל אני לא היתי ממליצה כי מוצקי הקקאו בשוקולד מחזיקים את המוס מספיק וחבל להוסיף ג'לטין.תנסי שוב ותעדכני אותי:)

  8. חני הגב

    תודה מרים,
    שמרתי את השוקולד בצורתו בתבנית הסיליקון, הוא אכן קפוא אך לא לזמן רב. יתכן שצריך להוסיף עוד שוקולד.
    תודה רבה.
    אני נהנית מאד מהמתכונים שלך.
    אשמח שתוסיפי עוד…..

  9. הודי הגב

    שלום מרים, רציתי לשאול אם יש אפשרות למתכון למוס שוקולד ללא ביצים
    לא מתעסקת עם ביצים חיות ומאוד רוצה להכין את הקינוח לארוע.
    תודה רבה
    הכל נראה מדהים!!!

  10. מורן הגב

    הכנתי את המתכון הזה לשבע ברכות (בכוס בצורת ביצה והמוס שוקולד מזולף על המוס נוגט עם שוקולד מדוגם במזל טוב)
    האורחים לא הפסיקו להתפעל מהיופי ומהטעם
    היתה התלהבות בלתי רגילה שהרבה זמן לא ראיתי (אפילו אמא שלי התפעלה – שזה דבר נדיר)
    עכשיו חזרתי ומייד התיישבתי לכתוב לך
    המון תודה על המתכונים הקלים והטעימים והמאד מרשימים
    תודה ושוב תודה רבה

  11. פייגי הגב

    היי מירל
    אין על המתכונים האלופים שלך
    גם יפההההה
    וגם טעיםםםםם
    שאלתי היא
    ניסיתי לקרוץ עיגול חיצוני אך הם נשברו כשקרצתי את העיגול הפנימי
    (קרצתי בעזרת הצד השני של צנטר)
    רציתי לדעת עם מה ניתן לקרוץ כדי שזה לא ישבר

  12. מרים אלחדד הגב

    תודה פייגי. תקרצי עם קורץ. זה באמת קצת עדין.תנסי לעשות את הטבעת לא מדי דקה. אבל ברור שעם קורץ מברזל יהיה יותר טוב. הרבה הצלחה.

  13. רות הגב

    במתכון כתוב 90 גר חלמון ובאחת התשובות נשמע שאת מדברת על חלבון הייתי רוצה לדעת מה לשים? 90 גר חלבון או חלמון?

  14. מרים אלחדד הגב

    חלמון! טעיתי בתשובה שכתבתי 90 ג' חלבון הכוונה לחלמון! בהצלחה רבה

  15. חדוה הגב

    רציתי להתעניין איכן קונים שקפים מדוגמים וכן אם יש תבניות סיליקון בצורת חצאי כדור?

    • מרים אלחדד הגב

      בכל חנות של מוצרי אפיה יש לך שקפים וכן יש תבניות של חצי כדור בכמה גדלים. בהצלחה

  16. חיה הגב

    הי יש הבדל אם עושים את המוס שוקולד בתבנית של כמעט כדור שלם???
    למה צריך דוקא להדביק 2 חצאים??

  17. נעמה הגב

    הי, נראה מדהים, רציתי לשאול אם טוב בהקפאה או שבמקרה הזה ההקפאה עלולה להרוס את המרקם?

השארת תגובה